Alig várjuk, hogy a hétvégén concordozhassunk... ó, a csudába!

Alig várjuk, hogy a hétvégén concordozhassunk... ó, a csudába!

Az egy dolog, hogy a kutyát nem érdekelte a Concord, de ennyire drasztikus lépésre alig 11 nappal a kiadása után nem számítottunk.

Hétfőn írtunk róla, hogy a Sony legújabb hero shootere és játék mint szolgáltatás címe, az augusztus 23-án kiadott Concord, úgy elhasalt a pénztáraknál, hogy az a 25 ezer ember sem tudná felvakarni a padlóról, aki pénzt adott érte. Az amerikai IGN több forrásra hivatkozva számolt be róla, hogy kb. ennyi példányban fogyott a játék PlayStation 5-ön és PC-n összesen, ami hatalmas bukásnak számít, hát még egy Sony méretű kiadó számára. A sztori azonban itt még nem ért véget, mert tegnap olyan bejelentés jött a japánoktól, amihez foghatót még nem láttunk.

Sokan, akarjuk mondani, kevesen szerettek volna a Concorddal játszani a hétvégén, de az a helyzet, hogy már ők sem lesznek erre képesek. A Sony ugyanis megkongatta a harangot: szeptember 6-án, csütörtökön lelövik a játék szervereit, a termék pedig eltűnik a boltok polcairól addigra. Digitális formában már nem is lehet a hivatalos terjesztőktől beszerezni a Concordot, a dobozos verziót viszont még lehet megtaláljátok itt-ott. Éppen ezért hívnánk fel a figyelmet rá, hogy véletlenül se vegyétek meg ezeket, mert holnapután már fabatkát sem érnek majd. Aki viszont már birtokolja a Concordot, az se aggódjon, mert a Sony visszatéríti az árát a PlayStation Networkön, Epic Games Store-on vagy a Steamen keresztül mindenkinek. A játék ilyen esetekben értelemszerűen kikerül majd a játékosok könyvtárából.

A kiadó indoklása szerint nem úgy sikerült a Concord, mint szerették volna, és így a fogadtatása, a visszajelzések sem voltak túl pozitívak. Ezért most jobbnak látták, ha inkább kinyírják, félreteszik a címet. Ez azonban nem jelenti azt automatikusan, hogy a játékot soha többé nem látjuk majd. A japánok ugyanis azt ígérték, hogy a helyzetet kihasználva átgondolják, mit kezdhetnének a programmal, hogyan tudnák azt átalakítani úgy, hogy jobban érdekelje a népeket. Tehát benne van a pakliban a visszatérés, kíváncsian várjuk, hogy ez bekövetkezik-e, és ha igen, hogyan.

A Concord halála egyébként nagy mém lett, a tegnap esti bejelentést követően többen viccelődtek azzal internetszerte, hogy pont most vették meg és alig várják, hogy a hétvégén játszhassanak vele. Ezzel egy időben terjedni kezdtek olyan felvételek is, miszerint a játékosok öngyilkossággal farmolnak XP-t a játékban, ami a helyzetet tekintve igen ironikus:

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár