Akkora siker a Black Myth: Wukong, hogy követi az Elden Ring példáját

Akkora siker a Black Myth: Wukong, hogy követi az Elden Ring példáját

Nem tervezték, de a folytatás előtt végül mégis elkészül hozzá egy nagyszabású DLC.

Minden év tartogat valami meglepetést videójátékos fronton, legyen szó pozitív vagy negatív dologról. A Black Myth: Wukong éppenséggel egy elképesztően jó példa erre, hiszen már az augusztus 19-i megjelenését követően rekordokat döntött Steamen.

A címért felelős Game Science ennek láttán úgy döntött, hogy érdemes még foglalkozni a játékkal, és bár eredetileg nem feltétlenül szerettek volna kiegészítőt hozzá, végül úgy döntöttek egy Elden Ring stílusú DLC-t mindenképpen kiadnak hozzá, még a folytatás előtt. A fejlesztőcsapat mögött álló befektető, a Hero Games nagy büszkeséggel osztotta meg az infót, hogy a játékból mindössze két hét alatt majdnem 20 millió példány kelt el, ami így 700 millió dolláros bevételt termelt nekik. Ez elég volt ahhoz, hogy a Grand Theft Auto 5 és a Call of Duty: Modern Warfare 2 mellett minden idők egyik leggyorsabban fogyó alkotásaként hivatkozhassunk rá. Ha pedig hozzávesszük azt, hogy a Bloomberg szerint a játékot nagyjából 70 millió dollárból rakták össze, még szebb az eredmény.

Ezeket olvastad már?

A rajongókat azonban leginkább a Game Science tervei érdeklik majd a Black Myth Wukonggal kapcsolatban. Egyelőre annyit tudni, hogy egy DLC már tervben van és gőzerővel dolgoznak rajta, és állítólag az Elden Ring példáját követi a csapat. Az Elden Ring, amely egyébként szintén minden idők egyik legkelendőbb videojátéka, 2024-ben, két évvel a debütálása után kapott egy hatalmas kiegészítőt, Shadow of the Erdtree címmel. Remélhetőleg erre nem kell majd ismét 6 évet várni – ennyi időbe telt ugyanis az alapjáték elkészítése.

Kövess Minket!



Gamer szótár