Jon Watts végzett Pókemberrel, a 4. résznek biztosan új rendezője lesz

Jon Watts végzett Pókemberrel, a 4. résznek biztosan új rendezője lesz

Őszintén elmondta, hogy miért nem szeretne újra a kamerák elé állni a Marvel egyik legismertebb szuperhősének új kalandja kapcsán.

Sok mindent még nem tudunk a negyedik Pókember filmről, de az elvileg biztosnak tűnik, hogy Tom Holland visszatérhet hálószövőként a nagyvászonra. A projekt viszont egyelőre nem nagyon halad, vagy csak minden eddiginél nagyobb titokban tartják a projektet.

Mindenesetre az legalább kiderült, köszönhetően Jon Watts őszinteségének, az előző trilógia rendezője ugyanis tiszta vizet öntött a pohárba, és biztosan nem tér vissza. 2017-ben jött számára a nagy áttörés, amikor a Marvel Studios leszerződtette az első filmhez (Hazatérés | Homecoming), és olyannyira bevált, hogy egy nagyszerű trilógiával gazdagodtak a rajongók, és az MCU is. Ráadásul a harmadik felvonást nagyban megnehezítette a járvány által okozott felfordulás, de végül összehozták, és a három Pókembert is felvonultató produkció klasszikussá vált ilyen rövid idő alatt is.

Ezt követően megkapta a Fantasztikus Négyes: Első lépések (Fantastic Four: First Steps) rendezői székét is, de néhány hónappal később kilépett a projektből. Az új Pókember filmmel kapcsolatban pedig a következőket osztotta meg:

„Ez egy ritka különleges pillanat volt az életemben, és a reakció a filmre szintén hihetetlen volt. Soha többé nem lesz ilyen.

Néha akciófilmet forgatunk, és minden szórakoztató akciót a második egység rendezője kap. A Marvel-filmeknél felosztod a munkát, mert nagyon sok a tennivaló. Ritkán van olyan lehetőséged, mint mondjuk Christopher Nolannek, hogy mindezt megtehesd. Ennél a filmnél úgy voltam vele, hogy minden egyes felvételt látni akarok.”

Ezeket olvastad már?

Jóllehet itt a sorok között azért azt is elrejtette Watts, hogy jólesik neki az MCU-n túli szabadság, és talán ezért nem szeretne már visszatérni egy negyedik felvonásra, és ezért lépett ki a Fantasztikus Négyes mögül is.

„Épp csak most kezdtem el, és megjelent a Marvel – ezáltal az én vállamra került a kreatív alkotói felelősség az összes film felett –, de a Pókember mindig Stan Lee és Steve Ditko alkotása marad. Volt egy lehetőségem, hogy visszatérjek a önmagamhoz, a látásmódomhoz és a stílusomhoz. A Wolfs az enyém, és ez nagyon jó érzés.”

Kövess Minket!



Gamer szótár