Pánikolnak a GTA 6 rajongók, de megnyugtató üzenet érkezett

Pánikolnak a GTA 6 rajongók, de megnyugtató üzenet érkezett

Úgy összezavarodott a közösség, hogy tisztázni kellett a GTA 6 csuszásáról szóló pletykát.

A Rockstar Games által hegesztett Grand Theft Auto 6 megjelenése még messze van, jelenleg úgy tudni 2025-ben láthat napvilágot majd valamikor, elsőkörben Xbox Series X/S és PS5 konzolokra. Ezt egy ideje már tudjuk, hiszen a kiadó is ezt kommunikálja, és bár felröppentek pletykák, sem a Rockstar, sem a Take-Two Interactive nem jelezte ennek ellenkezőjét. Egy új szóbeszéd azonban teljesen összezavarta a közösséget, mert állítások szerint a nyílt világú cím belsős problémák miatt 2026-ra csúszik.

A napokban mi is írtunk róla, mert nagy port kavart a dolog.

Erre a történetre a Bloomberg munkatársa, Jason Schreier reagált már a Twitteren, mert egyesek már tényleg nem tudták mit gondoljanak az esetről. Megjegyezte, hogy hat Rockstar-alkalmazottal beszélt, akik semmit sem tudnak a késésről. Persze van egy kikötés.

„Ez egy nagy, ambiciózus játék, és egyébként benne van a csúszás is! Túl sok idő van még hátra ahhoz, hogy bármi véglegeset mondhassunk.”

Sajnos mindig benne van a pakliban, hogy egy stúdió felsőbb vezetői önkényes módon a saját szakállukra döntenek, és senkit sem tájékoztatnak. Mivel belső bejelentés nem történt, Schreier szerint ez a legújabb pletyka egyszerűen badarság. Szóval amíg a Rockstar Games hivatalosan be nem jelenti a Grand Theft Auto 6 késését, addig továbbra is számíthatunk rá 2025 őszén.

Ezeket olvastad már?

Ami azt illeti, a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick korábban úgy fogalmazott, az anyacég és a fejlesztők is nagyon bíznak a jelenlegi megjelenési ablakban. Az meg előfordulhat, hogy PC-s játékosoknak még tovább kell várniuk a legújabb részre.

„Szeretnék nagyon egyértelmű lenni: hat munkatárs mondta nekem, hogy nem *informálták* őket késésről. Amennyire én tudom, a Rockstar vezetői akár hónapokkal ezelőtt is dönthetett a GTA VI késleltetéséről anélkül, hogy erről a céget tájékoztatta volna. De a belső bejelentés hiánya arra utal, hogy a Twitteren terjedő pletyka badarság volt.”

Kövess Minket!



Gamer szótár