Újabb Neil Gaiman adaptáció munkálatait függesztették fel a szerzőt ért súlyos vádak miatt

Újabb Neil Gaiman adaptáció munkálatait függesztették fel a szerzőt ért súlyos vádak miatt

Egyelőre szünetelnek az Elveszett próféciák utolsó évadának munkálatai a Neil Gaiman körüli botrány miatt. 

Az Elveszett próféciák (Good Omens) első évada egy az egyben dolgozta fel Neil Gaiman és Terry Pratchett azonos című bestsellerét, amelyben egy démon-angyal páros, Azirafael (Michael Sheen) és Crowley (David Tennant) összefog, hogy túléljék az Antikrisztus eljövetelét. Az első etap amellett, hogy a kritika tetszését is elnyerte, egy igen masszív rajongótáborra is szert tett, így a második évad is zöld utat kapott, amelyben már egy teljesen új kalandnak lehettek részesei a nézők. Időközben pedig a harmadik, egyben utolsó felvonást is leokézta az Amazon, amelynek jelenleg is a forgatási munkálatai zajlanak.

Pontosabban zajlottak, ugyanis az Amazon úgy döntött, hogy jegeli a projektet, aminek az az oka, hogy az eredeti regény társszerzőjét, Neil Gaimant két nő is szexuális erőszakkal vádolja - írta meg a Deadline. Ahogy arról egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, egy Scarlett nevű nő szerint - aki dadaként dolgozott a férfinél - 2022 februárjában néhány órával az első találkozásukat követően Gaiman megerőszakolta őt új-zélandi rezidenciájának fürdőszobájában. Elmondása szerint az író ezután több alkalommal is szexuálisan bántalmazta őt, egy alkalommal pedig olyan brutálisan megverte, hogy elvesztette az eszméletét. 2005-ben pedig egy 18 éves nőt zaklathatott az akkor 40 éves író.

Gaiman tagadja az ellene felhozott vádakat, szerinte mindkét esetben konszenzuson alapult a szexuális kapcsolat, emellett azzal érvel, hogy már 2022-ben is történt feljelentés az ügyben, de végül nem indítottak nyomozást, ami szerinte arra utal, hogy koholt vádak áldozata lett. 

Nem az Elveszett próféciák ugyanakkor az egyetlen Gaiman-adaptáció, amit a botrány kirobbanása után parkolópályára állítottak: a Disney is úgy döntött, hogy szünetelteti A temető könyvének folyamatban lévő munkálatait. 

Borítókép forrása: Mark Mainz/Prime Video

Kövess Minket!



Gamer szótár