Így még egyetlen konzolt sem gyűlöltek, mint a PS5 Pro-t

Így még egyetlen konzolt sem gyűlöltek, mint a PS5 Pro-t

Nem lesz könnyű megnyernie a vállalatnak a rajongók egy részét az új masinával.

Szerinte mindenki tudja, a YouTube like-ok vagy éppen dislike-ok mutatósak lehetnek egy videó alatt, de nem mindig mérvadóak. Vannak azonban kirívó esetek, főleg dislike esetén, hisz akkora méreteket ölthet ez a számláló, hogy egyes esetekben az alkotóknak érdemes elgondolkozniuk a kitett videó tartalmán. Ilyen eset volt a Sonic esetében is, mikor az élőszereplős adaptáció első részének trailere rengeteg negatív visszajelzést kapott, emiatt végül megváltoztatták a főszereplő Sündisznó kinézetét. Legutóbb pedig a Minecraft mozifilm bemutatója is rosszul sült el, félelmetesen nagy gyűlöletcunamit generált az első előzetes.

Most a Sony is megtapasztalhatta milyen ez az érzés. Eddig ugyan sikerült elkerülniük a konzolok bemutatása során az ilyesfajta utálatot – de a nemrég bejelentett PS5 Pro megcáfolja ezt a trendet. A felturbózott masina – amely novemberben jelenik meg – már most a PlayStation YouTube történetének legjobban pokolba kívánt konzolja. A PlayStation 5 Pro felfedését bejelentő előzetes a cikk írásakor 1,7 milliós megtekintés mellett 56 ezer like-ot és 202 ezer dislike-ot gyűjtött, míg a Mark Cerny által vezetett technikai prezentáció 93 ezer embernek extrán tetszett, 158 ezer embernek azonban nagyon nem – 2,9 milliós megtekintésnél.

Nagyobb visszhangot kapott ezáltal ez a termék, mint bármelyik korábbi PlayStation-konzol. Összehasonlításképpen: a PS5 szokásos bejelentése 43 millió megtekintést hozott össze, de csak 69 000 nem tetszést váltott ki a közösségből. Eközben a PS4 Pro leleplezése – ami vitathatatlanul jobb összehasonlítási alap – 1,6 millió megtekintést generált és 5600 dislike-ot kapott.

Érdekes lenne egy PS3-összehasonlítás is, tekintve, hogy az eredeti modellt is hihetetlenül drágának tartották – hírhedt „599 amerikai dollárt” kértek érte –, de az a bejelentés nem létezik hivatalos formában a YouTube-on.

Ezeket olvastad már?

A Sonynak tehát izgalmas két hónapja lesz, ugyanis meg kell győznie a potenciális vásárlókat a rendszer szemet gyönyörködtető 700 dolláros árcédulájáról, ami nagyjából 250 ezer forintot jelentene átszámítva, de itthon ennél jóval többet kell majd leszurkolni érte, de ha érdekel mennyibe kerülhet majd itthon az új konzol, akkor olvasd el a róla készült cikkünket is.

Kövess Minket!



Gamer szótár