Ha a főszereplőn múlik, nem folytatódik a Pingvin sorozat

Ha a főszereplőn múlik, nem folytatódik a Pingvin sorozat

A rajongók meglepődtek rajta, hogy mennyire kellemetlen volt számára elkészíteni a sorozatot.

Egyesek odáig voltak érte, míg mások szeretnék gyorsan elfelejteni a 2022-es Batman filmet. Valljuk be Matt Reeves az eddigiektől eltérő formában mutatta be a Denevérembert, de talán a legjobb húzása az volt, ahogyan a negatív figurákat megálmodta a történetben. Rébusz (Riddler) mellett a Pingvin volt még üde színfoltja a filmnek, Colin Farrell ugyanis pazar alakítást nyújtott a feltörekvő gengszterként. Olyannyira, hogy végül kapott egy saját spinoff sorozatot is, meglepő módon A Pingvin (The Penguin) címmel, amelyben pont azt mutatják be, hogyan vált belőle az alvilág királya.

A szeptember 19-én debütáló széria első szezonja nyolc részt foglal magába, és a hírek szerint hidat képez majd a Batman első és második felvonása között – Matt Reeves már dolgozik a folytatáson, amely 2026 őszén fut majd be a mozikba. Egyelőre nem tudni, hogy terveznek-e folytatást hozzá, de elképzelhető, ha zöld utat kapna egy második évad, akkor sem lenne belőle semmi. Colin Farrell ugyanis nemrég úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül térne vissza Oswald Cobblepotként, mert számára eléggé nagy teher volt – érzelmileg és fizikailag is – átváltozni a hírhedt Batman-gonosszá.

„Nem tudom, ember. Ne értsen félre – imádtam –, de egy kicsit belém ivódott. A végére már mindenkinek csak nyafogtam, és kurvára azt akartam, hogy befejezzék. Próbáltam emlékeztetni őket, hogy 'morcosan adok hálát'. Persze még mindig hálás vagyok és megtisztelve érzem magam – úgy Burgess Meredith-en nőttem fel [aki a 60-as évekbeli tévésorozatban játszotta el a karaktert], de aztán Danny DeVito [Tim Burton 1992-es Batman visszatér című filmjében] volt az én Pingvinem – szóval nagyszerű érzés, hogy én is része vagyok ennek a történetmesélésnek, ezért kiváltságosnak éreztem magam. De a végére...

Lauren azt mondta: 'Nézd, ha találnék egy olyan sztorit, aminek van értelme, beszélgetnénk róla?' Én erre azt mondtam, hogy 'Abszolút'. És talán egy év múlva meg is tenném. De amikor befejeztem, azt gondoltam: 'Soha többé nem akarom felvenni azt a kibaszott öltönyt és azt a kibaszott fejet' [a hosszú sminkelési procedúrára gondolt a színész].”

Ezeket olvastad már?

Ennek ellenére a Batman 2-ben még kénytelen lesz átvedleni a szerepbe, a forgatás viszont csak jövőre kezdődik, így még van némi ideje kipihenni a sorozat okozta stresszt Farrellnek. A film rendezője, Matt Reeves nemrég megerősítette, hogy Pingvin is szerepet kap a folytatásban, tehát egyszer még biztosan látni fogjuk őt a gonosztevő bőrébe bújva.

Nagy különbség van azonban egy film és egy több epizódos tévésorozat forgatása között. Farrell talán szívesebben öltözik majd be a Batman 2 kedvéért, minthogy egy második évadban is kamerák elé álljon Pingvinként.

Kövess Minket!



Gamer szótár