Egy órán át mozog a Skyrim és a The Witcher 3 szerelemgyereke, a Crimson Desert

Egy órán át mozog a Skyrim és a The Witcher 3 szerelemgyereke, a Crimson Desert

A négy éve fejlesztés alatt álló program úgy tűnik szép lassan révbe ér, az új bemutató pedig parádésra sikeredett.

Az IGN megosztott egy videót, amely közel egy órányi új játékmenet-felvételt tartalmaz az eddig – számomra legalábbis biztosan – ismeretlen Crimson Desertből. Ez az új cím egy nyitott világú akció-kalandjáték lesz, és ez az új kedvcsináló elég jó képet ad arról, hogy mire számíthatunk a kaland során.

A felvétel során megismerkedhetünk Kliffel, a Crimson Desert főszereplőjével. Alapos betekintést kapunk a harcrendszerbe, ami amellett, hogy látványos, nagyon folyékony és a szemnek gyönyörködtető. A videó egy csatajelenettel kezdődik, főhősünknek pedig egyedül kell helytállnia az elsőre túlerőben lévő ellenfelekkel szemben. Már pusztán nézőként is izgalmas az összecsapás, és van egy olyan érzésünk, hogyha kézhez kapnánk az irányítást, akkor is tudnánk élvezni ezt a kis csetepatét.

A Crimson Desert a Pearl Abyss saját motorjára, a BlackSpace Engine-re épül. használni. Összességében pedig elmondhatjuk a játék pazarul néz ki. Amennyire én látom, nincs is downgrade. Persze azt nem árt hozzátenni, hogy mai mércével mérve már nem olyan brutálisa lehengerlő, mint 2020-ban volt, amikor az első hírek érkeztek róla, de még mindig meg lehet találni benne a szépséget.

Ezeket olvastad már?

A jó hír, hogy a Crimson Desert egy sztorialapú, egyjátékos cím. Négy esztendővel ezelőtt, még egy nyílt világú MMORPG-ként képzelte a kiadó, de a fejlesztés során átvariálták a dolgokat, és végül multiplayer nélkül érkezik majd. Ennek egyesek örülnek, míg mások lehet, hogy most húzzák a fogukat. Én speciel szeretem a single player alkotásokat, főleg ha ilyen jól össze van rakva. Sokkal több minden egyébként nem derült ki a játékról, a fejlesztők még PC-s követelményeket sem osztottak meg, és azt sem tudjuk, hogy a játék támogatni fogja-e a Ray Tracinget vagy a DLSS/XeSS-t. Azt azonban már elárulták, hogy tervben van az AMD FSR 3.0 beépítése. Így akár még az NVIDIA és az Intel upscaling technológiájának támogatása is könnyen megvalósulhat.

Jelenleg nincs megjelenési dátuma sem a Crimson Desertnek, de amint ezt megváltozik természetesen tudatni fogjuk veletek. Addig is élvezzétek a majdnem egyórányi játékmenet videót:

Kövess Minket!



Gamer szótár