Egy lépéssel már közelebb vagyunk a The Witcher 4-hez

Egy lépéssel már közelebb vagyunk a The Witcher 4-hez

Nem is kívánhattunk volna ettől jobb híreket a CDPR-tól, minden jól halad az új The Witcher-játékkal.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor, de feltehetőleg jövőre jön a Netflix The Witcher sorozatának legújabb, a negyedik évada. Az első három szezon aligha nyerte el a játékosok tetszését és habár a kritika nem döngölte annyira a földbe az évadokat, azért a szakma sem kímélte a Netflix élőszereplős adaptációját. A negyedik évad máris óriási hátrányból indul és akkor arról még egy szót sem ejtettünk, hogy a főszereplő Ríviai Geraltot alakító Henry Cavill kiszállt a sorozatból, helyét pedig Liam Hemsworth veszi át, akinek nem lesz egyszerű feladata, hogy megszerettesse magát a nézőkkel. Nem is igazán tudjuk, hogy kell-e ezzel erőlködnie, a legtöbb nézőnél valószínűleg már veszett fejsze nyele a széria.

Szerencsére a videójátékok között nincs ilyen dráma. Mindhárom eddigi The Witcher-játék nagy sikernek örvend és óriási várakozás előzi meg az új részt is. Hiszen azt már jó ideje tudjuk, hogy a CDPR bizony nem csak a Cyberpunk 2077, de a The Witcher-széria folytatásán is dolgozik. Sokan a The Witcher 4-ként hivatkoznak erre a játékra, ám egyelőre nem lehetünk benne biztosak, hogy egy valódi 4. rész lesz, egyelőre a fejlesztők is csak Project Polarisként hivatkoznak rá.

Az viszont már tuti, hogy bár a játékra még éveket kell várnunk, a fejlesztés jól halad. A cég 2024 első felét értékelte a napokban, a dokumentumokból pedig az is kiderül, hogy a Project Polaris néhány lépésre van attól, hogy átlendüljön az előkészületi szakaszon és végre gőzerővel a játék fejlesztésén dolgozzon a csapat. A CDPR beszámolójából az is kiderült, hogy jelenleg 639 fejlesztő dolgozik a cég egyes játékain összesen, ebből pedig 410 az új The Witcher-játékon.

A CDPR fejlesztőinek aktuális felosztás az egyes projektek között

„Remekül haladnak a Polaris munkálatai, a csapat néhány lépésre van már csak attól, hogy befejeződjön az előkészületi szakasz. Az év első fele a bostoni stúdiónknak is dolgosan telt, ők épp a következő Cyberpunk-játék, a Project Orion alapjainak lefektetésén dolgoznak." - nyilatkozta Michał Nowakowski, a CD PROJEKT társ CEO-ja.

Bízunk benne, hogy a CD Project RED a The Witcher 4-gyel sem tud majd hibázni és legalább egy annyira korszakalkotó RPG-t kapunk majd a játék képében, mint a The Witcher 3 esetében.

Kövess Minket!



Gamer szótár