A Cyberpunk 2077-ből fájóan hiányzó elemmel dobhatják fel a folytatást

A Cyberpunk 2077-ből fájóan hiányzó elemmel dobhatják fel a folytatást

Imáink meghallgattattak, ugyanis a CD Projekt RED nemrég egy olyan álláshirdetést tett közzé, ami alapján a folytatás túlszárnyalhatja majd a nagy elődöt.

Jó ideje tudjuk már, hogy Project Orion néven készül a Cyberpunk 2077 folytatása. A CD Projekt RED borzalmasan rajtoló, de mára kiforrott játékának következő epizódja még odébb van, és jóformán annyit tudunk róla biztosan, hogy amerikaibb lesz, mint az előzmény. Bár korábban Michal Nowakowski, a kiadó társ-vezérigazgatója egy interjúban már pedzegette, hogy esetleg többjátékos módot is kap a Cyberpunk 2, valódi megerősítést ez a részlet nem kapott – eddig.

Nemrég ugyanis a GameRant kiszúrta, hogy olyan munkatársat keres a CDPR a bostoni irodájába, aki jártas a többjátékos módokhoz elengedhetetlen hálózati architektúrák és online rendszerek terén. Ebből pedig egyenesen következik, hogy valamilyen multiplayer élménnyel készülnek a fejlesztők, csak az nem teljesen tiszta még, hogy milyennel. Az álláshirdetésben a „robosztus” szót használják ennek jellemzésére, de ezzel sem vagyunk sokkal beljebb egyelőre. Így pedig marad a spekuláció, hogy a GTA Online irányába indulnak-e el vagy sem.

Forrás: CD Projekt RED

Az álláshirdetést látva volt, aki azt gondolta, hogy ez nem a Cyberpunkra szól, mivel a két készülő The Witcher videójáték közül az egyik pont a többjátékos módra fókuszálhat. A Project Siriust azonban nem a CD Projekt RED, hanem a The Molasses Flood fejleszti majd, így elvileg ezek egymástól függetlenek, nem ide keresik most az új kollégát. Ezt erősíti az is, hogy a CDPR oldalán külön szekcióban vannak az álláshirdetések az egyes csapatok vagy projektek esetében.

A Cyberpunk 2077-ből sokak szerint csak egy jó multi hiányzott, hogy teljes legyen a kép, elvégre sok tekintetben rímelt a játék a GTA V-re, melynek online része igazi fejőstehén lett a Rockstar Gamesnek, hála az amellett egy évtizede kitartó játékosbázisnak. Emiatt egyébként néhány modder úgy döntött nemrégiben, hogy fejlesztenek egy saját többjátékos módot a játékhoz, hogy végre a haverokkal együtt garázdálkodhassunk Night City területén. Ez azonban még nagyon messze van a kész állapottól, szóval remek kérdés, hogy mikor kapjuk meg, ha egyáltalán.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár