Amerikaibb lesz a Cyberpunk 2077 folytatása, de ki nem találod, hogyan

Amerikaibb lesz a Cyberpunk 2077 folytatása, de ki nem találod, hogyan

A Cyberpunk 2077 folytatásának fejlesztését vezető amerikai stúdiók mindent megtesznek majd, hogy annyira amerikai legyen a játék, amennyire az csak lehetséges.

A Cyberpunk 2077 a CD Projekt RED éveken át tartó kitartó munkájának, valamint a Phantom Liberty DLC-nek hála végre révbe ért. Ezután pedig rögtön elismerte a csapat, hogy V kalandja folytatást fog kapni a jövőben. A Project Orion kapcsán tavaly decemberben szedtünk össze mindent, amit tudni kell, amit tudni kell róla. Majd nem sokkal később egy interjúból kiderült, hogy talán még egy többjátékos móddal is készülhetnek a második részben.

Februárban újabb részleteket árultak el a fejlesztők a készülő Cyberpunk 2077 folytatás kapcsán egy sajtóközleményben. Eszerint a játék egyelőre még a fejlesztés korai szakaszában van, a legfontosabb feladatokért pedig ugyanazok az arcok felelnek, akik a Cyberpunk 2077-ért és a Phantom Libertyért is – tehát jó kezekben van a projekt. Továbbá kiderült, hogy egy bostoni és vancouveri iroda is becsatlakozik majd a munkálatokba CD PROJEKT RED North America néven.

Ezeket olvastad már?

Nemrég a stúdió munkatársai a saját podcastjukban, az AnsweRED-ben beszélgettek a Cyberpunk folytatásának fejlesztéséről – ezt a VGC dolgozta fel. Ebből pedig nem csak az derült ki, hogy az észak-amerikai stúdiók vezetik a projektet jelenleg, hanem az is, hogy milyen irányba mehetnek tovább a játékkal. Dan Hernberg vezető producer a következőket mondta:

„Szerintem a Cyberpunk nyilvánvalóan egy amerikai történet. Rengeteg punk energia van benne, egy amerikai írta, szóval helyesnek tűnik, hogy Amerikában csináljuk.”

Ezután Paweł Sasko, a játék egyik rendezője hozzátette, hogy az első részben azért találunk dolgokat, amelyek nem voltak eléggé amerikaiak. Igaz, a példái inkább a vicc kategóriába tartoznak, de el kell ismerjük, hogy az ördög a részletekben rejlik egy ilyen kaliberű játéknál. Szóval nem vetjük meg a gondolatait, sőt, biztosan sokan lesznek, akik örülnek annak, hogy a fejlesztők szeretnének az ilyen dolgokra is odafigyelni a folytatásban.

„Például ott vannak az utakon található aknák, igaz? Volt egy poszt [a Redditen], ahol egy csávó előállt azzal, hogy egy immerzió romboló bug van a Cyberpunkban, és akkor a bug az volt, hogy a csatornafedők olyanok voltak, mint amilyeneket Európában, Németországban használnak a járdákon. Amerikában általában nem ilyenek a csatornafedők az utcákban. [...] Ha elmész Amerikába, akkor a tűzcsapok, az utcai lámpák, a kukák mind a házak előtt vannak az utcán. Lengyelországban, Európában nem látod őket mindenfelé. Rengeteg a nüansz. Amikor Dannel beszélünk erről, ő Amerikánának hívja ezt.” – mondta Sasko

Hernberg úgy folytatta a gondolatot, hogy a patkák, a táblák színei és igazából minden is más a két kontinensen, a játéknak pedig tükröznie kell ezt. „Ezek nem törik meg az immerziót, de az ilyen apróságok után tudod, hogy ezt valószínűleg nem olyan emberek csinálták, akik itt élnek vagy teljesen értik az amerikai kultúrát.”

Ezek alapján tehát egy sokkal amerikaiabb Cyberpunk 2077 folytatásra számíthatunk. Már csak az a kérdés, mennyit kell várnunk rá, hogy végre gyönyörködhessünk a csatornafedőkben és tűzcsapokban.

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN