Elvitte a cica... a fejlesztőiket – Felmondott az Annapurna Interactive teljes csapata

Elvitte a cica... a fejlesztőiket – Felmondott az Annapurna Interactive teljes csapata

Az Annapurna alapítója és a cég elnöke kerültek egymással szembe, és ennek meglepő következményei lettek.

Lassan átlagos hétköznapi hírré silányulnak a leépítések a videójáték-iparban, annyi van belőlük 2024-ben. Pont tegnap derült ki például, hogy idén már sokadjára válik meg a Microsoft Gaming többszáz alkalmazottjától. Ma reggelre pedig az Annapurna Interactive veszítette el a belső fejlesztőit. Igaz, ez nem teljesen a cég döntése volt, az emberek ugyanis önszántukból távoztak egy meglepő fordulattal.

Az Annapurna Interactive elsősorban a What Remains of Edith Finch nevű sétaszimulátor, az Outer Wilds és a zseniális cicás kaland, a Stray kiadása miatt ismert. Továbbá az időhurkos Twelve Minutest – amiben James McAvoy, Daisy Ridley és Willem Dafoe játszották a főszerepeket – szintén ők jelentették meg. Bár a felsorolt játékokat kisebb stúdiók vagy indie fejlesztők hozták tető alá, 2020 óta már egy saját csapata is volt az Annapurnának. Ez a 25 fős stúdió például a No Code Studiosszal együtt dolgozott a Silent Hill: Townfall készítésén.

Azonban ez a belsős csapat többé nem létezik. Pontosabban, nincs egy ember, aki ott dolgozna. Ugyanis az Annapurna alapítója, Megan Ellison és a cég elnöke, Nathan Gary nem egyeztek ki, amikor az utóbbi szerette volna a videójátékos részleget kiszervezni a vállalat filmes ágából – írja az amerikai IGN. Az erről szóló előrehaladott tárgyalásokat Ellison szakította meg, Gary pedig a vita miatt úgy döntött, hogy inkább lemond a posztjáról és távozik a cégtől. Ezt követően az összes kollégája is követte őt, így lényegében megszűnt létezni a videójátékos stúdió.

Az Annapurna azt ígérte, hogy ez az eset nem fogja érinteni a már megkötött szerződéseit, új munkatársakat fognak felvenni a távozók helyére. Ami pedig Gary pozícióját illeti, azt Hector Sanchez, az Epic Games korábbi vezetője örökölte meg. 

Borítókép: BlueTwelve Studios

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár