Több száz emberétől válik meg a Microsoft, ezúttal az Activision Blizzard húzta a rövidebbet

Több száz emberétől válik meg a Microsoft, ezúttal az Activision Blizzard húzta a rövidebbet

Egy kiszivárgott email bizonyítja, hogy Phil Spencer és a Microsoft újabb leépítésre készül az Activision Blizzard felvásárlása miatt.

Az Activision Blizzard felvásárlása előtt éveken át vitázott az amerikai versenyhivatal (FTC) és a Microsoft a bíróságon, mire előbbi végre engedett a szoftveróriásnak, és így a redmondiak nyélbe üthették az üzletet. Phil Spencerék Xbox üzletága októberben egy 69 milliárd dollárt érő kiadóval, valamint olyan címekkel lett gazdagabb, mint a Call of Duty, a Warcraft és a Diablo szériák. Ezután alig pár hónapot kellett várni rá, hogy jöjjenek is az első leépítések: közel kétezer embernek kellett búcsút mondania korábbi állásától a Microsoftnál. Tavasszal pedig további négy stúdióját záratta be a cég, köztük a Hi-Fi Rusht és a The Evil Withint leszállító Tango Gameworksszel.

A Microsoft Gaming azonban még ezzel sem elégedett meg. Stephen Totilo ugyanis közzétett ma egy riportot a Game File-on, miszerint újabb 650 főtől búcsúzik a redmondi vállalat, és hogy többségében az Activision Blizzardot érinti majd ez. Az információt az Insider Gaming is megerősítette Totilótól függetlenül, így nincs kétségünk afelől, hogy Phil Spencer kiszivárgott emailjének tartalma valós.

„Tárgy: Változások a Microsoft Gamingnél

Az elmúlt évben az volt a célunk, hogy minimalizáljuk a zavart, miközben üdvözöltük az új csapatokat és hagytuk őket dolgozni. A felvásárlás utáni csapatstruktúra és az üzleti menedzsment helyreigazítása érdekében úgy döntöttünk, hogy kb. 650 munkakört szüntetünk meg a Microsoft Gamingnél – többnyire céges és támogató funkciókat –, hogy a hosszútávú sikerre rendezzük be az üzletet.

Tudom, hogy ez súlyos hír. Igazán hálásak vagyunk azon kollégáinknak, akiket ez érint. Az Egyesült Államokban kilépési csomaggal, benne végkielégítéssel, kibővített egészségbiztosítással és karriertámogatási szolgáltatással segítjük a [kirúgott emberek munkahely]váltását; az USA-n kívül a helytől függően változhat a csomag tartalma.

Ezekkel a változtatásokkal a céges és a támogatói csapataink, erőforrásaink egy sokkal fenntarthatóbb jövőbeli növekedéshez illeszkednek majd, és jobban támogathatják a stúdióinkat és üzleti egységeinket a programokkal és erőforrásokkal, amelyek az igényeik szerint skálázódhatnak. Ettől függetlenül az üzlet működésének része, hogy ennek lesz hatása más csapatokra, ahogyan hozzászoknak a változó a prioritásokhoz és a játékaik életciklusát, teljesítményét menedzselik. Egy játék, eszköz vagy élmény sem lesz elkaszálva, egy stúdió sem lesz bezárva a mai bejelentés részeként.

A csapatunk történetében voltak nagyszerű és kihívásokkal teli pillanatok. A mai egy kihívásokkal teli nap. Tudom, hogy nehéz az újbóli változás, de még a legnehezebb időkben is képes volt ez a csapat összeállni és megmutatni, hogy törődik a másikkal, kedves, amikor a játékosainkért dolgozik. Értékeljük a támogatásotokat, miközben ezeket a változásokat végrehajtjuk, és hálásak vagyunk az egymás iránti a szenvedélyetekért, tiszteletetekért.

Phil”

A leépítés kapcsán az egyetlen jó hír, hogy ezúttal sem stúdiót, sem játékot nem nyírt ki a Microsoft. Azonban a mostani leépítésekkel együtt már több mint 2 500 embertől vált meg a Microsoft Gaming 2024-ben.

Borítókép: Treyarch

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár