Nem vicc, valaki tényleg egy RTX 4070 Ti SUPER áráért adja a GeForce GT 730-ét

Nem vicc, valaki tényleg egy RTX 4070 Ti SUPER áráért adja a GeForce GT 730-ét

Valószínűleg az Nvidia sem gondolta volna, hogy egyszer divatcikk lesz a leggyengébb videókártyájukból. De remélhetőleg ezután sem fogja.

Lehet sokan már azt sem tudják, hogy mi fán terem az Nvidia GeForce GT 730 nevű videókártyája. Mondjuk ehhez lehet köze van annak is, hogy az először 2018-ban bemutatott, mindössze 2GB videómemóriával rendelkező GPU a vursliban még egy pálcát sem érne a céllövöldénél. Ennek ellenére az Nvidia a mai napig a palettán tartja a 1,5 PCI foglalatnyi helyet igénylő kártyáját, amit egy GK208 (és korábban a GF108) architektúrájú grafikus processzorral szerelnek. A 2015 előtti technológiát hasznosító GPU legnagyobb előnye valószínűleg az, hogy az alaplapról is képes elegendő áramot felvenni a működéshez. Azt viszont még viccből sem állítanánk, hogy a GT 730 2024-ben a gamer tömegeknek szólna.

Akkor mégis hogyan lehet az, hogy valaki a kb. 20-30 ezer forintos ára ellenére nagyjából annyiért próbálja elpasszolni ezt a koros ketyerét, mint amennyibe ma egy végtelenszer erősebb RTX 4070 Ti SUPER kerülne? Nos, a válasz egy szóban: divat. Picit bővebben, a Videocardz arról számolt be a minap, hogy egy már-már átverésnek tűnő ajánlat tűnt fel az internet bugyraiban. Valaki a Gigabyte GT 730-asából egy női táskát faragott, pontosabban, a GPU Purse találmánya lényegében egy átlátszó műanyag doboz vállpánttal, benne a már említett videókártyával. Elképesztően nevetségesen néz ki a dolog, és ezen az elejére ragasztott ventillátor sem segít:

Forrás: GPU Purse

Ezért a csodáért a GPU Purse nem kevesebb mint 1 024 amerikai dollárt kér, vagyis 365 ezer forintot. Kötve hisszük, hogy sorban állnak a cuccért az emberek. De ha még nem lenne ez sem elég luxus szerinted, akkor hadd mutassuk be az adatközpontokba tervezett Nvidia H100 GPU-val felszerelt táskát, ami most rendkívül kedvező áron, mindössze 23,4 millió forintért (65 536 dollárért) a tiéd lehet:

Forrás: GPU Purse

Borítókép: Nvidia

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN