Hivatalos: 2025-ben Budapesten küzdenek majd a világ legjobb CS2 csapatai

Hivatalos: 2025-ben Budapesten küzdenek majd a világ legjobb CS2 csapatai

Ismerjétek meg a StarSeries Season 20 magyar állomását, ahová a StarLadder a világ 16 legjobb csapatát várja majd.

Korábban mi is beszámoltunk arról a futótűzként terjedő iparági pletykáról, miszerint 2025 második Major tornáját a StarLadder a magyar fővárosban, Budapesten rendezheti. Ez az információ azonban felettébb gyanús, hogy pontatlan volt, mert az ukrán cég bejelentett a hétvégén egy nagyszabású versenyt, amit Magyarországon fog tartani, csak ez nem egy Valve által szponzorált esemény lesz, és nem is a Major idejére időzítették.

A Valve már korábban kihirdette annak dátumát: 2025. december 1-14. között tarthatják meg 2025 második Majorét, míg a StarLadder ennél jóval korábbra hirdette ki a StarSeries Season 20 magyar állomását. Egyelőre tehát Major nélkül marad Budapest, de ez még nem jelenti azt, hogy kár lenne várni a StarLadder tornájára.

A 2025. szeptember 13-21. közöttre kihirdetett verseny már a Valve új szabályait fogja követni, ez alapján a tier 1-es kategóriába tartozik majd. Ennek megfelelően a Valve ranglistájáról hívnak csapatokat Magyarországra, kezdve a világ legjobbjaival. A legalább félmillió dolláros összdíjazás, a GSL csoportkör és vigaszági-kieséses rájátszás pedig mind vonzó feltételek lehetnek a számukra.

Meghívás útján összesen tizenhat csapat érkezhet a magyar fővárosba, továbbá lesz még négy hely, amiről selejtezők döntenek majd – a pontos információkra e kapcsán az év végéig várni kell még. A formátum szerint két fő részből áll majd a StarLadder budapesti LAN-ja: a csoportkörben tizenkét meghívott és a négy kvaliról érkező vívhatnak meg egymással azért, hogy bejussanak a következő szakaszba, de csupán a négy legjobb mehet tovább oda; a rájátszásban nyolcan versenyezhetnek a trófeáért, ennek a mezőnynek a fele közvetlen ebbe a szakaszba kap meghívást a szervezőktől a VRS alapján.

Borítókép: Stephanie Lindgren, ESL FACEIT Group (készült az IEM Rio Major 2022 alatt)

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár