Pletyka: 2025-ben nem kell messzire mennie a magyar CS2 rajongóknak egy Majorért

Pletyka: 2025-ben nem kell messzire mennie a magyar CS2 rajongóknak egy Majorért

A jelek szerint 2025 második Majorét a magyar fővárosban, Budapesten rendezhetik, és már a szervező kiléte sem titok, ha igazak a pletykák.

Frissítés 2024. 09. 16.: A StarLadder hivatalosan is bejelentette a budapesti eseményét, ez azonban nem egy Major lesz, hanem a StarSeries Season 20 egyik állomása. További részletért erre tessék.

Az eredeti cikk, változatlanul:

Még májusban derült ki, hogy hét év kihagyás után újra Észak-Amerikában szervezne Majort a BLAST. Az év első Valve által szponzorált tornájára júniusban kerülhet sor, tehát ez még odébb van egy kicsit. Viszont a fejlesztők az idén bevezetett szabályaikkal lényegében kényszerítették magukat és a partnereiket arra, hogy évekre előre tervezzenek a rendezvényszervezők az eseményeikkel, így mégsem kirívó, hogy ennyire előre tudunk az austini Major vagy bármely más torna dátumairól, helyszíneiről. Ugyanezen szabályok értelmében viszont már 2025 második Majoréről is le kellett volna rántani a leplet mostanra – erre kora szeptemberig adott időt a Valve –, ez mégsem következett be eddig.

Éppen ezért annyira érdekes, hogy egyre több helyről hallani olyan pletykákat, miszerint a nemes feladatot a jövőre visszatérő StarLadder kaphatta meg. Az ukrán cég utoljára a Berlin Majort szervezhette öt évvel ezelőtt, ám a következő években eltávolodtak a Counter-Strike-tól teljes mértékben. A BLAST és az ESL partner ligáival aligha tudtak volna versenyezni a tier 1 csapatok kegyeiért, szóval ebben nincsen semmi kivetnivaló. A jövőre debütáló nyíltabb versenykör viszont remek lehetőség a visszatérésre nekik, már több nagyszabású eseményt bejelentettek 2025-re, és valószínűleg még jó ideig velünk is marad az ukrán cég a versenynaptárban, ha a számításaik bejönnek.

De ez még nem minden, mert most már a HLTV Confirmed műsorában sem tudtak elmenni a műsorvezetők az iparági pletykák mellett, így most valószínűleg szélesebb közönség is megtudhatta, hogy jó eséllyel Budapestre esett a StarLadder választása Major helyszín terén. Az információt mi sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk egyelőre, az izgatottságot azonban nehezen tudnánk leplezni, ezért inkább nem is tesszük.

A StarLadder Budapest Major 2025 végén történhet meg, ez az év utolsó rendezvénye lehet az új szabályok értelmében. Technikailag már a pontos dátumát is tudjuk, a Valve ugyanis ezeket már korábban kihirdette: 2025. december 1-14. között tarthatják meg 2025 második Majorét.

Borítókép: Stephanie Lindgren, ESL FACEIT Group (készült az IEM Rio Major 2022 alatt)

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár