CS2: 7 év kihagyás után ismét amerikai Majort tervez a Valve

CS2: 7 év kihagyás után ismét amerikai Majort tervez a Valve

Már az is kiderült, hogy melyik várost szemelték ki a szervezők 2025 első Majorére.

2018 óta nem volt Counter-Strike Major Észak-Amerikában. Ez a tény már csak azért is meglepő, mert a legjobbak közül többet is az USA-ban rendeztek a CS:GO-s évek alatt: Columbus, Atlanta és a borítóképről is visszaköszönő Boston olyan színvonalat képviseltek mind a meccsek, mind a szervezés szempontjából, amit azóta csak nagyon kevésszer sikerült megugrani, ha egyáltalán.

Most viszont a HLTV riportja alapján úgy tűnik, hogy jövőre visszatérhet a legnagyobb Counter-Strike esemény az USA-ba, ezzel pedig véget érhet az egykoron rendkívül erős, mára sajnos megtépázott régió addigra már hét éven át tartó mellőzése. A lap szerint 2025 első Majorét a BLAST szervezheti, akik tavaly Párizsban kaptak először lehetőséget a Valve-tól. Bár nem arattak azzal az eseménnyel osztatlan sikert, azért ami működött Párizsban, az legalább nagyon. Arról nem is beszélve, hogy az egyik legnézettebb CS:GO verseny volt valaha és elképesztő pénzeket hozott a konyhára.

Ezeket olvastad már?

Az egyelőre nem dőlt el, hogy pontosan melyik amerikai városban is tartanák a Majort, jelenleg a Texas állambeli Austin tűnik a legesélyesebb befutónak a hírek szerint. Ez annyiból nem meglepő, hogy mióta világ a világ Austin egy klasszikus helyszíne az e-sportnak. A hivatalos bejelentésre viszont még majdnem egy hónapot várni kell, ugyanis a BLAST a londoni Spring Final során tervezi felfedni a 2025-ös terveit. Ekkor egyébként nem csak erről az eddig titokban tartott Majorről lehet szó majd, hanem a jövő évi versenynaptárukról is, ami szakítani fog a liga formátummal.

Mivel a 2025-ös Majorök dátumai már régóta ismertek, pontosan tudjuk, hogy az első a nyári szünet előtt, június 9-22. között lesz. Ami viszont még kérdéses, hogy a selejtezők hogyan működnek majd. Iparági pletykák alapján benne van a pakliban, hogy a Valve elengedi az RMR-eket, és ehelyett a DPC-hez hasonló megoldást választanak majd, tehát a Major előtti versenyeken lehet pontokat és így indulási jogot szerezni majd. De miután sem a BLAST, sem a Valve nem kommentálta a HLTV értesüléseit, a részletekkel kapcsolatban még legalább az idén június 12-16. között rendezett tavaszi döntőig várnunk kell.

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!



Gamer szótár