Ha ilyen tartalmat akarsz Twitchen streamelni, már most mondj le a csatornádról

Ha ilyen tartalmat akarsz Twitchen streamelni, már most mondj le a csatornádról

Szerintetek ez egy jó szabálymódosítás?

Nemrég osztott meg egy eléggé megdöbbentő hírt a Twitch Support, miszerint a „waiting room” csatornák a közeljövőben be lesznek tiltva. Ezek olyan fiókok, amelyek gyakorlatilag várakozó állásban vannak mások tartalmait illetően. A szabályozás értelmében az összes ilyen csatorna és adás teljes mértékben személytelennek minősül. A fejlesztőcsapat elmondta, hogy az ilyen streamek moderálásakor olyan elemeket vesznek majd figyelembe, mint annak címe és leírása (bio), de fontos kiemelni, hogy a büntetés elsősorban a más alkotók tartalmát újrafelhasználó profilokat veszi célba.

Bevételek ellopása

Az elmúlt hónapokban a Twitch-en ugrásszerűen megnőtt a ilyesfajta streamek száma, amelyek igazából semmi mást nem csinálnak, mint nagyobb streamelők tartalmát közvetítik újra egy kisebb közönségnek. Ezek gyakran „váróteremnek” álcázzák magukat abban az értelemben, hogy addig lehet nézni a tartalmukat, amíg a tényleges streamer élőben el nem indítja a saját adását a platformon. Emellett kihangsúlyozták, hogy azok, akik valamilyen formában reagálnak egy másik videóra vagy élő adásra, még nem sértik a szabályzatot. Ez azért van így, mert ilyenkor általában aktív egy tartalomgyártó, és a kommentszekció is be tud kapcsolódni a csevegésbe.

Ezeket olvastad már?

Illetve szintén egy külön kategória, ha valaki egy patchet vagy egy új karaktert vár, és emiatt írja ki például a címbe, hogy 'waiting room'. Ezeket sem tiltják ki az oldalról.

„Annak érdekében, hogy ne történjen téves ítélet, különböző tényezőket is meg fogunk vizsgálni, például a stream címét és a csatorna bioját, valamint azt, hogy jelentették-e az adott csatornát.

Célunk, hogy fellépjünk az olyan streamek ellen, amelyek „váróteremként” pozicionálják magukat – például olyan csatornákra gondolunk, amelyek nagyrészt mások tartalmát használják fel újra, anélkül, hogy kommentárt vagy más kreatív tartalmat adnának hozzá, és amelyek elvonják a nézettséget és a potenciális bevételt az eredeti csatorna tulajdonosaitól.”

Kövess Minket!



Gamer szótár