Kiderült, hogy ingyenes lesz-e a Palworld

Kiderült, hogy ingyenes lesz-e a Palworld

A fejlesztők tiszta vizet öntöttek a pohárba, és elárulták miként számolnak a játékkal a jövőben.

Habár a Black Myth: Wukong brutális debütálása elvitte a showt, és valószínűleg hasonlóra már nem is lesz példa az évben, azért nem érdemes megfeledkezni az olyan meglepetésjátékokról sem, mint például a Helldivers 2 vagy a Palworld. Mindkét cím az előzetes várakozásokat jócskán felülmúlta, és játékosok tízmillióinak nyújtott kikapcsolódást. Utóbbinak a játékosbázisa azonban év eleje óta közel 99%-ot csökkent, így jogosan merül fel annak a kérdés, hogy miként tovább. Az utóbbi hetekben egyre több pletyka szólt arról, hogy a játékot fejlesztő PocketPair áttér az élőszolgáltatásos rendszerre, és ingyenessé fogja tenni a játékot, azonban a stúdió most végre megszólalt az ügyben, és tiszta vizet öntött a pohárba.

Kiderült, hogy ezek a pletykák elsősorban a vezérigazgató egyik régi interjújára alapoztak, azonban az még a játék kezdeti szakaszában volt, mikor nem voltak tisztában azzal, hogy pontosan miként is fog teljesíteni a Palworld. Most az alábbi bejegyzéssel tettek pontot az ügyre.

„Akkoriban még azon gondolkodtunk, hogy mi lenne a legjobb előrelépési út a Palworld számára egy hosszú távú játék létrehozásához, amely folyamatosan növekszik. Belsőleg még vitatkozunk erről, mivel elég nehéz megtalálni az ideális utat, de már eldöntöttük, hogy az F2P/GaaS megközelítés nem megfelelő a számunkra. A Palworldot soha nem ennek a modellnek a szem előtt tartásával tervezték, és túl sok munkát igényelne ezen a ponton a játék átalakítása. Emellett nagyon is tisztában vagyunk azzal, hogy játékosaink nem ezt akarják, és mindig a játékosainkat helyezzük előtérbe." – áll a bejegyzésben.

Ezután elárulták, hogy folyamatos frissítéseken dolgoznak, amik többek között DLC-k, skinek és még sok egyéb érkezését jelenti. A legtöbb rajongó egyébként pozitívan fogadta ezt a nyilatkozatot, és szerintük még sok potenciál van a játékban, melyet az elkövetkezendő években érdemes kiaknázni.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN