A Palworld egy hónap alatt a legsikeresebb Pokémon-játékok egyike lett

A Palworld egy hónap alatt a legsikeresebb Pokémon-játékok egyike lett

Ráadásul úgy, hogy PlayStation 5-re még meg sem jelent!

A Palworld egy hónapja jelent meg, és már akkor instant klasszikussá vált. A játékosok Steamen és Xboxon is úgy viszik a fegyveres Pokémonokat, mint a cukrot. Már az első hetekben többmillió példányban kelt el, miközben az egyidejű játékosszámok szempontjából csak a PUBG-t nem tudta lenyomni, de a CS2-t vagy a Dota 2-t simán. A Palworld azonban nem állt meg itt, ugyanis a fejlesztők bejelentése alapján már 25 milliónál is több játékosuk van!

Hogy értsük, mekkora siker is ez: 2023-ban a legtöbb eladást generáló játék a Hogwarts Legacy volt, és 11 hónap alatt az is csak 22 millióig ért el. Ráadásul mindezt úgy tette a Harry Potter világában játszódó cím, hogy minden létező platformra, köztük előző generációs konzolokra és Nintendo Switch-re is megjelent. A fejlesztők által közzétett számok alapján a Palworld Steamen több mint 15 millió példányban kelt el, míg Xboxon (beleértve a Game Passt is) 10 millió játékos töltötte le a játékot. Tehát már úgy képes volt letaszítani a trónról 2023 legjobbját, hogy csak egy hónapja elérhető és PlayStationre meg sem jelent.

Ezeket olvastad már?

Szintén érdemes összehasonlítani a Palworld sikerét a Pokémon franchise-éval, ha már úgy is mindenki annak az olcsó másolataként kezeli a címet. A legtöbb eladást a Statista alapján a Game Boyra kiadott Red/Blue hozta össze, ebből 1996 óta 31,3 millió példány kelt el. A második helyezett Sword/Shieldből pedig 26,02 millió ment el. Tehát a Palworld egyetlen hónap alatt az egyik legsikeresebb „Pokémon-játék” lett, aminek szinte biztosan nem örülnek a Nintendónál vagy a The Pokémon Companynél.

Utóbbi cég egyébként korábban bedobta a köztudatba, hogy hajlandóak vizsgálatot indítani a játékkal szemben, amennyiben úgy látják, hogy az szellemi tulajdont sértett. Viszont egészen eddig nem tettek semmilyen lépést publikusan a Palworld ellen, a korábbi közleményük pedig egészen kimért volt. Szóval sanszos, hogy a fegyveres Pokémonok világhódító útja zavartalanul folytatódhat.

Kövess Minket!



Gamer szótár