Hivatalosan is a Hogwarts Legacy nyerte 2023-at, még a Zeldát is lenyomta

Hivatalosan is a Hogwarts Legacy nyerte 2023-at, még a Zeldát is lenyomta

A tavalyi esztendőben egyetlen másik játékot sem értékesítettek annyi példányban, mint a Harry Potter világában játszódó alkotást.

Miután végre a Nintendo is közzétette a 2023-as esztendőre vonatkozó pénzügyi eredményeit, kiderült, hogy még a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom sem tudta letaszítani a trónról a Hogwarts Legacyt. A jelentésben az áll, hogy a május 12-én megjelenő Zeldából 20,28 millió példányt vásároltak meg az elmúlt évben, míg a Warner Brothers közleménye alapján a Hogwarts Legacy eladásai meghaladták a 22 milliót. A Warner Bros. Interactive Entertainment elnöke, David Haddad elmondása alapján a Hogwarts Legacy az év legjobban fogyó játéka lett 2023-ban.

Ezeket olvastad már?

Az már korábban is világossá vált, hogy a Harry Potter világára építő játék hihetetlen népszerűségnek örvend, és az Egyesült Államokat eléggé gyorsan meghódította, de arra talán még a fejlesztők (Avalanche Software) sem gondoltak, hogy a világ minden táján ennyire imádják majd. Érdemes azért azt is megjegyezni, hogy a Hogwarts Legacy 2023 februárjában jelent meg, míg a Tears of the Kingdom három hónappal később, májusban látott napvilágot, ráadásul kizárólag Nintendo Switchre. Ennek ellenére az új The Legend of Zelda első éves teljesítménye azt is jelenti, hogy a legjobban kelendő Nintendo Switches szoftverek top tízes listájára is felkerült.

A Hogwarts Legacy eközben a 2023-as év során folyamatosan vezette a különböző toplistákat világszerte. Ehhez hozzájárult a remek tervezés is, hiszen a játék szép fokozatosan jelent meg az egyes platformokra, először PS5-re, Xbox Seriesre és PC-re, majd később az előző generációs konzolokra és végül a Nintendo Switch-re is befutott.

A Warner azt tervezi, hogy meglovagolja ezt a sikert, és hamarosan előállnak a Harry Potter: Quidditch Champions című játékkal, amelyet tavaly áprilisban mutattak be, de egy sor más dolgot is terveznek, bár ezekről a terveikről egyelőre még semmit nem árultak el. Mindenesetre annyit azért tudni lehet, hogy ezek révén lehetővé teszik, hogy a rajongók egyre mélyebb és mélyebb módon legyenek részesei ennek a világnak.

Kövess Minket!



Gamer szótár