Hollywood történetében először egy szuperhős is megkapja a saját csillagát

Hollywood történetében először egy szuperhős is megkapja a saját csillagát

Ki gondolta volna, hogy egyszer ez a nap is eljön? Batman alighanem kiérdemelte ezt az elismerést.

Batman alighanem az egyik legismertebb képregényhős mind a mai napig, és bár időnként kicsit háttérbe szorul a Denevérember, időről-időre előveszik Hollywoodban, hogy ismét elmeséljenek egy történetet a főszereplésével. Christopher Nolan trilógiája óta bizony már egy évtized eltelt, mire Matt Reeves is bemutathatta a saját filmjét, ezúttal Robert Pattinsonnal a főszerepben. Ezt követően pedig az is kiderült, hogy egy nagyobb univerzumot is fel szeretne építeni Bruce Wayne köré. Hamarosan az első felvonásban feltűnő Pingvin (Colin Farrell) is egy megkapja a saját sztoriját egy spinoff sorozat formájában, emellett már a második résznek a forgatókönyve is javában készül, de ez még nem minden, mert Reevesnek nagyra törő álmai vannak.

Batman pedig most végleg beírhatja magát a szórakoztatóipar történelmébe, ha még nem tette meg, ugyanis ő lesz az első szuperhős, aki csillagot kap Hollywoodi hírességek sétányán (Walk of Fame). Szeptember 26-án, csütörtökön a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara a legendás a 2790. csillagával tiszteleg Batman előtt. Az ünnepségen jelen lesz a DC elnöke, kiadója és kreatív igazgatója, Jim Lee, valamint a DC vezető alelnöke és vezérigazgatója, Anne DePies is, ahol Batman karakterjelmezben veszi át a rangos elismerést. Ezzel egyébként egy Guinness Rekordot is felállít [mert ő az első szuperhős, aki csillagot kap], de Batman-franchise esetében nem ez az első rekord, hiszen a Detective Comics például a leghosszabb életű képregényként kapta meg ezt a rangos díjat – 1938 óta folyamatosan megjelenik. Illetve 2012-ben is kapott egy díjat a karakter, mivel őt tartják a legtöbb élőszereplős filmben adaptált képregényfigurának. Külön érdekesség, hogy ezt a karaktert játszotta el a legtöbb Oscar-díjas színész is, miután George Clooney, Christian Bale és Ben Affleck is belebújhatott már a bőrébe.

A szeptember 26-i ünnepség alatt egész napos rajongói eseményt is tartanak a Funko hollywoodi üzletében. A Warner Bros. Archives egy kurátori pop-up múzeumot is berendezett a Batman filmes és televíziós pályafutása során készült kellékekből és jelmezekből. Jim Lee a tervek szerint részt vesz egy exkluzív, egyórás találkozón és dedikáláson a Batman-rajongókkal.

Ezeket olvastad már?

Batman tehát szeptember 26-án végleg beírja magát Hollywood történetébe.

Kövess Minket!



Gamer szótár