Nolan-i babérokra törne Matt Reeves az új Batmannal

Nolan-i babérokra törne Matt Reeves az új Batmannal

Matt Reeves megnyugtatta a DC-rajongókat, hogy nem a 2026-os folytatás lesz az utolsó filmje Denevéremberként Robert Pattinsonnak.

A rendező ugyanis szeretné megvalósítani a régóta dédelgetett álmait, és ezáltal a Batman II, valamint A pingvin (The Penguin) sorozat is részese az általa létrehozott Batman-univerzumról alkotott elképzelésének.

„Igen, még mindig ez a terv.” – mondta Reeves a Collidernek A Batman-trilógia elkészítéséről.

„Úgy értem, nagyon szorosan kapcsolódik ahhoz a koncepcióhoz, amit elképzeltünk.”

Reeves ezt a kijelentést még a 2022-es filmben bemutatott, Colin Farrell által alakított Pingvinről készült spinoff-sorozat bejelentését követően tette.

„A dolgok valahogy eltolódtak. Szóval, amikor előállt az ötlet, hogy megcsináljuk A pingvin-t, az olyasmi volt, amivel mindig is folytatni akartam a karakter történetét, és el akartam mesélni miként jutott a hatalomra. Mert tudjuk, hogy a Batmanben egyfajta középszintű, lenézett, kigúnyolt figuraként mutatkozik be, aki senki szemében nem az a királyfi, akinek őt korábban megismertük.

Ez szándékos volt, mert azt akartam – miközben ez nem Batman eredettörténete volt –, hogy a többi szereplő, a Gengszterek Galériájának eredettörténete legyen, pedig ez a szösszenet eredetileg a következő film belépője lett volna”

Reeves korábban már betekintést engedett a The Batman II-be, az SFX magazinnak azt mondta, hogy jövőre tervezi a forgatásokat, mivel most fejezik be a forgatókönyvet, és a hírek szerint télen játszódik majd a sztori.

„Colin [Farrell] részt fog venni a filmben. Megosztottuk a forgatókönyvet vele, ahogy haladunk a DC-vel és a stúdióval, és már ők is szuper izgatottak.” – tette hozzá.

Reevesnek köszönhetően már azt is tudjuk, hogy A pingvin sorozat köti össze egymással a két Batman filmet, így annak kihagyása gondot okozhat majd a folytatás teljes körű megértésében.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár