A Qunarit is elcseszték a Dragon Age: The Veilguardban?

A Qunarit is elcseszték a Dragon Age: The Veilguardban?

Heves reakciót váltott ki egy netre felkerült kép, ami után magyarázkodnia a kellett a BioWare-nek.

A Dragon Age-sorozat szerves részét képezik Qunarik, azonban szinte minden játékban alapos átalakításon estek át. A franchise-ban nem kevés faj kapott helyet, de ezek jól eltérnek egymástól, és úgy tűnik ez alól The Veilguard sem kivétel. Legalábbis eddig úgy tűnt, most viszont a rajongók, mintha eddig nem tették volna ugyebár, ismét a nem tetszésüket fejezték ki a játékkal kapcsolatban. A Qunari (szó szerint: „A Qun népe”) alapvetően egy gyűjtőfogalom a nagy, fehér hajú és fémes bőrű humanoidok fajára, akik Par Vollen és Seheron szigeteit uralják.

Azonban a Dragon Age: The Veilguardban úgy tűnik félrement a dizájnjuk. Élesen kritizálja a közösség a fejlesztőket, mert úgy érzik túlságosan humanizáltak őket, és egyesek szerint csak úgy néznek ki, mint az emberek hatalmas homlokkal és szarvakkal. Néhány fotó erejéig még össze is hasonlították őket az új játékban szintén feltűnő Arishokéval, ami futótűzként terjed a neten, és bizony csak igazolja a közösség aggályait. Az BioWare egyik vezető-fejlesztője azonban szót emelt a vádak ellen.

A BioWare és a Dragon Age filmes tervezője, Derek Wiles a közösségi médiában próbálta megcáfolni a Qunarikkal kapcsolatos kritikákat. Wilks kiemeli, hogy a képen látható Qunari a karakteralkotóval készült, vagyis valaki szándékosan alakította így ki egy Qunari kinézetét, pedig alapvetően nem így néz ki ez a faj a játékban.

Wilks ezután arra is rámutatott, hogy a Dragon Age 2-ben szereplő Arishok egy „nagyon speciális modell” volt, amelyet csak ahhoz a karakterhez használtak. Ez azt jelenti, hogy nem tudna senki egy hozzá hasonló Qunarit készíteni a Dragon Age legújabb felvonásában sem, még ha azt akarná sem.

Ezeket olvastad már?

Mivel a Dragon Age: The Veilguard megjelenéséig még jóval több mint egy hónap van hátra, egy jó ideig nem fogjuk megtudni, hogy mennyire alakíthatjuk át a Qunarinkat. Azt azonban tudjuk, hogy a játék karakterkészítője sokrétűbb lesz, mint az Inquisitioné, és talán az egyik legmélyebb, amit egy AAA-kategóriás videojátéktól kaphatunk, így reméljük, hogy a játékban egy nagydarab, durcás, kisebb homlokkal rendelkező Qunarit is készíthetünk majd.

Borítókép forrása: igdb.com

Kövess Minket!



Gamer szótár