Pingvin mindig is tudta, hogy kicsoda Batman

Pingvin mindig is tudta, hogy kicsoda Batman

Oswald Cobblepot egész idő alatt ismerte Bruce Wayne titkát.

Tom King 2023-ban indult képregényszériája, a The Penguin teljesen új alapokra helyezte Bruce Wayne és Oswald Cobblepot, közismertebb nevükön Batman és Pingvin kapcsolatát. Bár a gothami gazfickónak számos eredettörténete ismert, a szóban forgó képregényben Oswald kezdetben nem ellenségként, hanem segítőként tűnik fel Batman oldalán - még ha alapvetően nem is a jó szándék, hanem a saját érdekei vezérlik. 

A szóban forgó The Penguin képregénysorozat a múltban játszódik, vagyis egyfajta eredettörténetről van szó, és a címszereplőt követi nyomon, aki csaposként(!) keresi a kenyerét a rettegett maffiavezér, Carmine Falcone privát klubjában. Oswald azonban ki nem állhatja a munkáját, a főnöke és az oda járó bűnözők is rendszerint semmibe nézik és bántják, ezért úgy dönt, hogy felkeresi Batmant és bosszúból információkat szivárogtat neki Falcone illegális ügyeiről. Egy alkalommal azonban Falcone a fejébe veszi, hogy legyőzi Batmant, Oswald pedig azon kezd aggódni, hogy mi lesz vele és a beteg anyjával, ha Falcone-t bíróság elé állítják, és ő munka nélkül marad. A címszereplő végül arra kéri Batmant, hogy adjon neki pénzt az Iceberg Lounge megvételére, cserébe pedig továbbra is információkat szolgáltat neki Gotham City alvilágáról. A szórakozóhely végül Oswald nevére kerül, aki egy Help nevű férfitől megtudja, hogy az ehhez szükséges pénz a milliárdos Bruce Wayne-től érkezett. Innen már nem nehéz kitalálni, a szuperintelligens Pingvinnek meg aztán pláne nem, hogy a Denevérember álarca mögött Bruce Wayne lapul. A kérdés inkább az, hogy ha tudja Pingvin, hogy mi Bruce Wayne titka, akkor miért nem leplezte le őt eddig?

Nos, amint azt a ScreenRant is megjegyzi, Pingvin pragmatikus személyiség, és minden bizonnyal abban bízik, hogy egyelőre okosabb dolog magában tartani a dolgokat, és csak akkor elővenni ezt az ütőkártyát, amikor igazán nagy pusztítást tud vele véghez vinni.

És ha már Pingvin, már biztosan mindenki tudja, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy szeptember 19-én (magyar idő szerint 20-án hajnalban) érkezik a Batman spin-off a Maxra, amelyben Batman ugyan nem lesz benne, Gotham City ravasz gazfickója viszont igen, aki alig várja már, hogy elfoglalja megérdemelt helyét az alvilág trónján. 

 Borítókép forrása: DC Comics 

Kövess Minket!



Gamer szótár