Nem csak a word.exe licenc járt le, forsaken eltiltása is

Nem csak a word.exe licenc járt le, forsaken eltiltása is

Nikhil "forsaken" Kumawat 2018 októberében bukott le csalással, miután az adminok egy word.exe nevű fájlt találtak a gépén.

Az ESIC 2018. október 24-én tiltotta el forsakent, az indiai LAN-on csaló játékost. Az OpTic India sztárja gyakorlatilag s1mple számait produkálta LAN-on és online egyaránt, ami miatt eleve hatalmas figyelem övezte a játékát nem csak hazájában, azon túl is. De aztán jött az elhíresült jelenet, amikor az eXTREMESLAND aktuális eseményén az adminok megállították a meccset, hogy átvizsgálják a számítógépét pár gyanús jelenet miatt, forsaken pedig a szemük láttára akarta törölni a word.exét, ezzel bizonyítva, hogy rossz fát tett a tűzre:

Az ESIC annak idején öt év eltiltással díjazta forsaken mutatványát, ez tavaly járt le. Akkor egy hosszabb cikkben átvettük a játékos és a csapata sztoriját, ezért most nem ismételnénk meg magunkat, inkább ajánlanánk annak a szövegnek a tanulmányozását. Ha érdekel, hogyan jött össze a legendás word.exe mém, akkor abban a cikkben elolvashatod, hogy mi köze volt ehhez az OpTic ambícióinak vagy a reptéren a játékost megverni készülő embereknek, és hogy hogyan vezetett mindez az OpTic indiai divíziójának beszántásához.

A mai fejlemény értelmezéséhez elég ebből annyit tudni, hogy az ESIC által felügyelt versenyeken forsaken technikailag már tavaly október 24 óta részt vehetne, ha akarna. Ez az elévülő ban azonban nem jelentette azt, hogy a Valve által szponzorált eseményeken automatikusan játszhat. Amikor forsaken lebukott, akkor a Counter-Strike fejlesztői még életreszóló eltiltással díjaztak mindent, azonban ezt a szigorú rendszert 2021-ben megváltoztatta a Valve az ESIC hatására. Ennek köszönhetően kapott egy második esélyt például torzsi és az egyik mouzos csapattársa, Jimpphat is.

Viszont ugyanezen rendszer miatt mától, azaz 2024. szeptember 19-től kezdve forsaken is visszatérhet, és ha talál még négy csapattársat, akár már a Major selejtezőkön is játszhat a jövőben. Persze vajmi kevés az esélye annak, hogy erre vállalkozna, miután lassan hat éve ő a csalás szinonímája az összes Counter-Strike játékos szemében. De technikailag megtehetné, mert most már minden banja elévült, szabad ember. Csak kérjük őt, ne hozza magával a teljes Office 365 csomagot, köszönjük!

Borítókép: Valve

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár