Békés út híján végül csak kitört a Pokémon háború

Békés út híján végül csak kitört a Pokémon háború

Eddig úgy tűnt szőnyeg alá seprik az ügyet, de a Nintendo mégis nekimegy a Palworldnek.

Ami korábban csak sejthető volt, most már biztosan megtörténik. Az is csoda, hogy eddig húzta a Palworld, amely idén januárban látott napvilágot, és már akkor sokan azt mondták, ez a játék egy az egyben egy Pokémon klón. Egy héttel az indulása után már több mint 2 millióan játszottak vele a Steamen, és bár ez a szám folyamatosan csökkent, a fejlesztők elkötelezték magukat a jövőbeli frissítéseket illetően.

Mindenki lélegzetvisszafojtva várta, hogy mit reagál majd a Nintendo és a Pokémon Company, és bár egészen mostanáig hallgatásba burkolództak, végül nem hagyják annyiban dolgot. Kitört tehát a Pokémon háború a két oldal között, miközben a Palworldért felelős Pocket Pair, Inc. nemrég jelentette be az egyik legújabb frissítést, amelyben egy vadonatúj pályarész is megtalálható, amit felfedezhetnek a játékosok.

Úgy látszik a Nintendo és a The Pokémon Company eddig csupán bizonyítékokat gyűjtött, és alaposan előkészítette az ügyet, mielőtt lecsaptak volna. Bejelentették ugyanis, hogy kártérítést követelnek a Pocket Pair-től. Ennek alapja a feltételezett, egyesek szerint kirívó szabadalomsértés. Még jó, hogy a Pocket Pair ez idő alatt milliókat keresett a játékukkal, mert ha szembe akarnak szállni a Nintendo ügyvédeivel, minden fillérre szükségük lesz.

Mindannyian tudjuk, hogy a Nintendo mennyire szívós, ha a tulajdonukról van szó, a Pokémon franchise pedig az egyik koronaékszerük.

„A Nintendo továbbra is megteszi a szükséges lépéseket a szellemi tulajdonjogok megsértése ellen, beleértve magát a Nintendo márkát is, hogy megvédje a saját brandjeit, amelyekért az évek során keményen megdolgozott”.

Ezeket olvastad már?

Ez egy monumentális ügynek ígérkezik, még akkor is, ha valahogy peren kívül rendeződik. Amint kiderülnek a fejlemények, természetesen tájékoztatunk titeket.

Borítókép forrása: igdb.com Pocket Pair press kit

Kövess Minket!



Gamer szótár