Az év játéka lesz a Dragon Age The Veilguard? Az újabb előzetesek alapján nem kizárható

Az év játéka lesz a Dragon Age The Veilguard? Az újabb előzetesek alapján nem kizárható

A szakma oda meg vissza van az új Dragon Age-től, és alig várja már, hogy október végén folytathassa a játékot.

Alig egy hete számoltunk be a Dragon Age: The Veilguard kapcsán megjelent első előzetes véleményről. Az amerikai IGN cikkének szerzője nagyon bizakodó volt az alapján, amit a BioWare elé tett. De mint akkor is írtuk, ez nem ért fel egy rendes kritikával, pláne, mert csak néhány órányi játékról és egyetlen ember tapasztalatáról volt szó. Ma késő délután viszont egy rakás másik lap is megjelentette az előzetesét, ezek összesége alapján pedig az sem kizárt, hogy az év játéka címért veresenyezhet a sokak által lesajnált negyedik Dragon Age. De ne húzzuk tovább az időt, lássuk röviden, hogy mit mondtak a külföldi kollégák a játékról!

(A játékmenettel kapcsolatos részleteket most nem vesszük át újra, mert ugyanazokat a részeit játszhatták az újságírók ezekben az előzetesekben, mint amelyekről az IGN cikke kapcsán már mi is beszámoltunk korábban. Továbbá rengeteg spoiler is van ezekben a cikkekben, és nem állt szándékunkban lelőni, hogy mi vár a játékosokra az Act 1 során.)

CNET: Sean Booker nem várt sokat a The Veilguardtól azelőtt, hogy kipróbálhatta volna a játékot. Azonban a kb. 6 órás tesztlehetőség végén úgy állt fel a gép elől, hogy számára 2024 hátralevő részének legvártabb címe lett az új Dragon Age. Ráadásul a saját bevallása szerint az előző részekhez képest is jobban élvezte az új játékot, ami a rajongókat biztosan megnyugtatja majd.

Collider: Maggie Lovitt inkább egyfajta élménybeszámolót adott, mintsem a szánkba rágott volna valamiféle verdiktet. De így is könnyű észrevenni a cikket olvasva, hogy alig várja, hogy visszatérjen a megjelenés után a The Veilguard világába. Ez már csak azért is bíztató, mert konkrétan onnan indul a cikk, hogy ez a BioWare már nem a régi BioWare, mindenki elment vagy a számtalan EA-s leépítés áldozata lett. Illetve a szinkronszínészek sztrájkjáról is hamarabb szó esik, mint magáról az élményeiről, és ennek ellenére is pozitív marad a játék kapcsán.

Eurogamer: Robert Purchese már a címben állít egy merészet, és kikiáltja, hogy a The Veilguard az a Dragon Age-nek, ami a Mass Effect 2 volt Shepard kalandjában. Valljuk be, ha egy ekkora klasszikushoz hasonlítanak valamit, rögtön nyílik a pénztárca. A szerző egyetlen aggálya, hogy mennyire lesz a végére emlékezetes a játék. Hiszen attól, hogy amire vállalkozik, azt jól csinálja, még nem biztos, hogy a második és a harmadik Actre is erős marad a történet, a küldetések vagy a dialógusok minősége.

Game Rant: Joshua Duckworth szerint egyértelmű már 6 órányi játék után is, hogy a The Veilguard az év játéka címért fog versenyezni idén. A szerző hatalmas Dragon Age rajongóként jellemezte magát az előzetese elején, majd a rendkívül spoileres beszámolójában olyan részleteket is kiemelt, mint a frakciók családnevei vagy az utolsó utáni harci kombó. Duckworth összességében nagyon elégedett volt mindazzal, amit tapasztalt, és már alig várja, hogy folytathassa a játékot a megjelenés után.

Gamespot: Tamoor Hussain szerint a The Veilguard olyan, mintha a BioWare visszalépett volna az aranykorába valahogyan, mert akkoribban csináltak ennyire jó játékokat. A szerző szerint az Inquisitionhöz képest sokat hozzátesz a játékhoz, hogy egyértelműen kijelölték a fejlesztők az irányt a játékmenet és a történet során, hogy mint annak idején a Mass Effecteknek, ennek is jól körülhatárolható identitása van.

Gizmodo: Justin Carter szerint a The Veilguard egy nagyon magabiztos játék, sugárzik belőle, hogy a fejlesztők tudták, mit és hogyan akarnak megvalósítani. És bár nyilván nem a teljes játékot próbálhatta ki a szerző, az alapján, amit látott, úgy gondolja, hogy ez több lesz, mint egy bocsánatkérés a régóta elhanyagolt Dragon Age rajongóknak.

Polygon: Susana Polo úgy érzi, a próbalehetőség biztosította róla, hogy megéri várni a The Veilguardra. A szerző külön dícsérte azokat az apró fejlesztéseket, amelyektől gördülékenyebbé válik a játékmenet a korábbi epizódokhoz képest. Igaz, ezek többsége olyan megoldás, ami már lehet egy öt évvel ezelőtti Dragon Age-ben is megjelenik, már ha készült volna akkor ilyen játék a BioWare műhelyében.

ScreenRant: Leo Faierman is azok közé tartozott, aki a 6 órányi tesztidő után szerette volna még folytatni a játékot. Igaz, az ő élménybeszámolójának egyik sarokköve az, hogy hozott pár döntést menet közben, amivel nem volt elégedett, csak nem akarta újrakezdeni az egészet az időlimit miatt. A szerző leginkább a harcot dícsérte, amitől sok régi rajongó a falra tudna mászni az eddig látott gameplay videók komment szekciói szerint. Viszont a küldetések minőségét, összetettségét hiányolta.

Sports Illustrated videójátékos rovata: Ryan Woodrow egy elsőre visszafogottnak tűnő címmel kezdte irományát, azt állítva, hogy jelentős fejlesztés a The Veilguard az Inquisitionhöz képest – mit tesz egy évtized, ugyebár. Ám ezen (és a már ismert játékmeneten) felbuzdulva a cikk végére érve már azt a következtetést vonja le, hogy habár nem tökéletes a program, az idei év felmagasztolt majd megbukott játékai után az új Dragon Age lehet az, ami tényleg képes lesz beteljesíteni az ígéreteit a 2024-es felhozatalból.

Wccftech: Kai Tatsumoto a többiekhez képest rövidre fogta a tapasztalatainak kiértékelését, de mint mindenki más, ő is csak dícsérni tudta a látottakat. A szerző kiemelte, hogy bár félt a harcok minőségétől, ezek meglepően jók még annak ellenére is, hogy nem közvetlenül irányítjuk a teljes csapatunkat. Továbbá technikailag is rendben találta a játékot, és a látványa (főleg az arcok, mimikák, animációk minősége) miatt kifejezetten PC-n vagy PlayStation 5 Prón szeretné folytatni majd, hogy kimaxolhasson minden grafikai beállítást.

Borítókép: BioWare

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár