A LinkedIn személyes adatokkal tanítja be az AI-t, de van egy jó hír is

A LinkedIn személyes adatokkal tanítja be az AI-t, de van egy jó hír is

A LinkedIn is pofátlan módon lecsapott a felhasználók adataira, de ha az EU-ban élsz, akkor van egy jó hírünk számodra. 

Nagy felháborodást keltett néhány hónapja, hogy a Facebook és az Instagram anyacége, a Meta a felhasználók személyes bejegyzéseivel tanítaná be az AI-t. Mark Zuckerberg cége ugyan nagy kegyesen megengedte, hogy a felhasználók maguk dönthessenek erről, de alapvetően az volt az elképzelés, hogy a lehető legtöbb személyes adatra lecsapnak. Szerencsére azonban az EU-ban élőket végül megvédte a GDPR, így a Meta egyelőre letett arról, hogy az EU-ban is adatokat gyűjtsön.

Most viszont kiderült, a LinkedIn felhasználók sem ússzák meg a dolgot. A 404Media jelentése szerint az üzleti közösségi oldal új adatvédelmi beállítást tett közzé, amelyben arról írnak, hogy a platform adatait többek közt AI-modellek betanításához is felhasználják. Bár a felhasználók ez esetben is dönthetnek úgy, hogy köszönik szépen, az ő adataiktól inkább tartsa távol magát a mesterséges intelligencia, azért van egy csavar a dologban.

A LinkedIn szerint: "A leiratkozással a LinkedIn és leányvállalatai nem használják fel az Ön személyes adatait vagy tartalmait a LinkedInben az AI-modellek betanítására, de ez nem érinti azokat a képzéseket, amelyekre már korábban sor került."

Öröm az ürömben, hogy az EU és Svájc lakosait nem érinti a dolog, azaz az itteni felhasználók adatai egyelőre nincsenek kiszolgáltatva a mesterséges intelligenciának. Hogy pontosan mi ennek az oka, azt nem árulta el a LinkedIn, de minden bizonnyal hasonló okok játszhatnak itt is közre, amelyek miatt a Meta is visszavonulót fújt.

Borítókép forrása: TheDigitalArtist/Pixabay

Kövess Minket!



Gamer szótár