Bejött az újítás, csak egy Terminator filmet szerettek jobban a Zero sorozatnál

Bejött az újítás, csak egy Terminator filmet szerettek jobban a Zero sorozatnál

Az új rendező eltért az eddigi koncepciótól, és bár volt benne rizikó, végül bejött a húzása, imádják az új animét.

Ki ne hallotta már valamilyen formában azt, hogy 'I'll be back'? A Terminator-franchise, és ezzel együtt a filmes szakma egyik legikonikusabb mondata kerekedett belőle az elmúlt évtizedek alatt. Talán kevesen tudják, de James Cameron és Schwarzenegger összeszólalkoztak, mielőtt megszületett volna ez a mondat.

Arnold Schwarzenegger egy régebbi interjúban osztotta még meg, hogy milyen heves vita előzte meg, amíg felvették azt a jelenetet, amelyben elhangzik, hogy “Visszatérek”. Ehhez tudni kell, hogy angolul úgy hangzik, hogy “I’ll be back”, vagyis ‘Vissza fogok jönni”, ám Schwarzenegger úgy érezte, hogy erősebb, ha kimondja az egész mondatot: “I will be back”. Ebből aztán elég durva szóváltás kerekedett, mire a rendező, James Cameron azt mondta neki:

„Most már te vagy a forgatókönyvíró?! Ez csak egy szó. Ne mondd meg nekem, hogyan írjak, én sem mondom meg neked, hogyan kell színészkedni!”

Mire Schwarzenegger azt válaszolta, hogy de, “minden kib*szott percben” azt mondja neki a rendező, hogy hogyan színészkedjen. Végül vagy tízszer felvették a mondatot, különféleképpen, és azóta már olyannyira ikonikus lett, hogy Schwarzeneggertől mindenütt ezt kérik.

Ez a franchise tehát tagadhatatlanul beírta magát a mozgóképes történelembe, és immáron negyedik évtizede van velünk. Az 1984-es filmet azóta jó néhány folytatás is követte – szám szerint 5 –, de a legnagyobb rajongók szemében csak a második rész tudott felérni az elsőhöz, sőt sokak szerint túl is szárnyalta azt. Eközben James Cameron mindmáig az első felvonást tartja a személyes kedvencének. Az utóbbi évtizedben két új élőszereplős produkcióval is megörvendeztetett bennünket Hollywood, de mind a Terminator Genisys, mind a Terminátor: Sötét végzet (Terminator: Dark Fate) csúnyát bukott. Nem véletlen tehát, hogy egy időre parkolópályára tették a projektet. Sokáig viszont nem pihent, de most egy egészen új sztorival támad a Skynet. A Terminator Zero ugyanis egy anime, és úgy tűnik tényleg olyan formában tálalja az emberek és gépek soha véget nem érő küzdelmét, amire minden rajongó sok ideje vágyott. A Netflix sorozatát Mattson Tomlin felügyelte, és mivel rá is az eredeti első film volt a legnagyobb hatással, ezért inkább a T-800-as modellben látta a tökéletes ellenfelet, de ez még csak a hab a tortán.

„Ez egy olyan „teremtmény”, amely még akkor is folytatja a célpont becserkészését, amikor darabokra hullik; a T-800-as könyörtelen, és soha nem áll meg.”

Ráadásul nem csak az akció tölti ki a játékidőt, hiszen egyesek szerint ez a széria inkább a horror műfajából merít, mintsem pusztán a főszereplők között fennálló konfliktust helyezné az előtérbe, sok-sok csetepatéval megfűszerezve. A Terminator Zero középpontjában Malcolm Lee (André Holland) áll, egy tudós az 1990-es évek Japánjában, aki megtervezett egy fejlett mesterséges intelligenciát, Kokorót (Rosario Dawson), hogy meghiúsítsa az Ítélet Napját, és esélyt adjon az emberiségnek a Skynet ellen. Számára három gyermeke, Kento, Hiro és Reika végső sorsa a legfontosabb. A Skynet értesülve erőfeszítéseiről, egy Terminátort (Timothy Olyphant) küld vissza az időben, hogy megölje Malcolmot, és biztosítsa az emberiség pusztulását.

Az emberi túlélők, akik az 1997-es Ítélet Napja óta egy végtelen géphadsereggel néznek szembe a jövő háborújában, ekkor visszaküldenek egy titokzatos harcost, Eiko-t (Sonoya Mizuno), hogy megállítsa a Skynet robotgyilkosát és megvédje Malcolmot, ezzel felpörgetve a cselekményt. Mattson Tomlin azonban merész döntést hozott, hogy a konfliktust John Connortól, a Cyberdyne Systems-től és az első két Terminátor-film eseményeitől távolabbra helyezte. Ahelyett, hogy a rajongók újra találkoznának az ismerős karakterekkel, a Terminator Zero egy teljesen eredeti történetet mesél el, méghozzá más emberekről, akik szintén megpróbálják megakadályozni az Ítéletnapot. Ez az ötlet pedig nagyon jól sült el, mert nagyon jól sikerült ez a sorozat, és a kritikusok mellett a rajongók is imádják.

Ezeket olvastad már?

Jelenleg 96%-ot kapott a Rotten Tomatoes oldalán a kritikusoktól, miközben 81%-ra értékelték a felhasználók. Ezzel pedig a franchise 2. legjobb értékelését hozta össze, és csak az 1984-es film előzi meg, amely 100%-ot kapott, míg mögötte a 2. rész tanyázik 91%-kal.

Kövess Minket!



Gamer szótár