A 200 milliós Suicide Squad-bukás után is van jövője a Rocksteadynek?

A 200 milliós Suicide Squad-bukás után is van jövője a Rocksteadynek?

Egy fejlesztő buktathatta le, hogy a Suicide Squad: Kill the Justice League bukása ellenére még mindig él és virul a Rocksteady.

A Rocksteady finoman szólva nem talált be idén a Suicide Squad: Kill the Justice League című játék mint szolgáltatás kísérletével. A játékosok sebesen pártoltak el az eredetileg több évnyi mókát ígérő DC univerzumos programtól. És ha ez sem lett volna elég, júniusban olyan hírek kezdtek terjedni, miszerint beszánthatja a Warner Bros. a teljes stúdiót a mintegy 200 millió dolláros bukás miatt, amit ennek a lefeljesztésével, kiadásávál okoztak. Erre végül nem került sor, sőt, most már a legfrisebb hírek alapján úgy tűnik, hogy újabb projektet bíztak a Rocksteadyre, szóval felettébb gyanús, hogy megússzák.

Már a fejlesztőcsapat halálhíréről szóló cikkekben is előkerült az az információ, miszerint tavasszal egy új, a stúdió gyökereihez visszanyúló játékot prezentáltak a Warner Bros.-nak, de akkor még mindenki azzal volt elfoglalva, hogy lehet meg sem éli a holnapot a Rocksteady. Azt továbbra sem tudni, hogy miről volt szó pontosan, ahogyan azt sem, hogy most ezen az ötleten kezdtek-e el dolgozni vagy valami máson. Ami biztos, hogy valamin dolgozik a Rocksteady egyik munkatársa. Mert ahogyan a Tech4Gamers is kiszúrta, az egyik szenior fejlesztő a LinkedIn profilja alapján egy új „be nem jelentett projekt”-re került át júniusban.

A lap több lehetőséget is felsorolt azzal kapcsolatban, hogy mi készülhet. Az egyiket azonban gyorsan elvethetjük, miután a múlt héten belengetett The Batman játékról maga James Gunn ismerte el azóta, hogy nem készül ilyen. A másik opció a Stones nevű projekt feltámasztása lenne: ezt 2015-ben a Batman Arkham Knight után kezdték készíteni, ám 2016-ban a Suicide Squad miatt polcra tették. A Stonesról nem sokat tudni azon túl, hogy nem a szokásos Rocksteady cím lett volna. Emiatt bármiről is legyen szó, valószínűleg még legalább egy év eltelik, mire kapunk egy bejelentést, hiszen alig pár hónapja indulhattak el a munkálatok.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár