James Gunn egyetlen mondattal darabokra törte a Batman-rajongók álmát

James Gunn egyetlen mondattal darabokra törte a Batman-rajongók álmát

Egy poszttal véget vetett a pletykálkodásnak.

2022-ben Matt Reeves megálmodta a saját Batman filmjét, amelynek bár vannak jó ötletei, összességében szerintem az egyik leggyengébb eresztése a Denevérembernek. Azt nem mondom, hogy egy szinten van a Mindörökké Batmannal vagy a Batman és Robinnal, de amilyen jól indult a Robert Pattinson főszereplésével készült új alkotás, az első órát követően már erősen gondolkoztam megéri-e végigülni a moziban. Mindenesetre a kasszáknál sikert aratott, ezért a folytatást is berendelték, sőt, időközben már egy, a Pingvinre fókuszáló sorozatot is kapunk, csak, hogy ne unatkozzunk, míg elkészülnek a második felvonással.

Időközben pedig egy olyan pletyka is felröppent, miszerint a Warner Bros. Discovery jóváhagyott egy, a Batman-univerzumban játszódó, szintén a Pingvinre koncentráló játékot, és már a fejlesztésnek is nekiláttak. Állítólag a virtuális sztori alapját a Matt Reeves rendezte film adta volna, de még mielőtt igazán beleélhettük volna magunkat a dologba, jött James Gunn. Az újjávarázsolt DC filmes univerzumának atyja megjelent a közösségi médiában, és egyetlen bejegyzéssel a sárba tiporta az álmunkat. Elmondása alapján ugyanis semmilyen igazság nincs a pletykák mögött.

A tervek szerint a The Batman sikerét tovább szeretnék bővíteni, de nem videójáték formájában, hanem az HBO berkein belül tévésorozat formájában. Hiába várunk tehát, főleg a nagysikerű és bombajó Arkham széria után, egy új Batman játékra, egyelőre hiába, mivel Gunnéknak jelen állás szerint esze ágában sincs piacra dobni egy újabb virtuális kalandot. Mindössze csak ennyit írt ki Threads oldalán:

„Sajnos egyáltalán nem igaz ez a hír.”

Ezeket olvastad már?

Ha másnak nem, akkor neki azért hihetünk, még akkor is, ha korábban úgy fogalmazott, nem csak a nagyvásznon szeretné majd beindítani az új DC univerzumot. Egyelőre viszont marad a várakozás, és talán a következő években, egy esetleges Pingvin, és Batman 2 siker láttán elgondolkoznak egy új videójátékon is, ahol ismét Bruce Wayne/Denevérember bőrébe bújhatunk majd. A legnagyobb fanoknak, és a VR szerelmeseinek addig legalább ott lesz a Batman: Arkham Shadow, amely 2024 októberében jelenik majd meg.

Kövess Minket!



Gamer szótár