Így nézett ki Pingvin, amikor először feltűnt a képregényekben

Így nézett ki Pingvin, amikor először feltűnt a képregényekben

Pingvin már a kezdetek kezdetén is minden hájjal megkent figura volt. 

Oswald Chesterfield Cobblepot, vagy mondjuk inkább úgy, Pingvin? A gothami gazfickót ma úgy ismerik a képregényrajongók, mint Batman egyik legrégebbi ellenségét, aki bárkit képes megfélemlíteni, megzsarolni vagy korrupcióra rábírni, szóval nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy Pingvin a manipulátorok királya. Bár a karakter az eltelt évtizedek alatt több metamorfózison is átesett, már a kezdetek kezdetén is csakis a saját érdekei vezérelték.

Pingvin Bob Kane és Bill Finger köpönyegéből bújt elő, és 1941 decemberében debütált a Detective Comics 58. számában – ez az a képregénysorozat, amelynek 27. számában maga Batman is feltűnik a színen. A történet azzal veszi kezdetét, hogy Pingvin meglovasít egy rendkívül értékes festményt, a főnöke azonban nem igazán akar osztozni a szajrén, ezért Pingvin úgy dönt, hogy lelövi egy puskával, amit az esernyőjében rejtett el, majd a megboldogult vezér által irányított bűnözőcsoport élére áll. Egy későbbi bűntény során Oswaldnak már magával Batmennel is meggyűlik a baja, de végül sikerül úgy fejbe kólintania az ernyőjével, hogy a sötét lovag amnéziás lesz. Pingvin ezt követően kihasználja a helyzetet, és Batmanre tereli a gyanút egy drága jade szobor ellopásában, a terv pedig beválik, Batmant letartóztatja a rendőrség. A köpenyes igazságosztó persze nem sokáig élvezi a hatóságok vendégszeretét, és társával, Robinnal együtt Pingvin nyomába ered. Hamar meg is találják a gazfickót és a bandáját, ám Pingvin hipp-hopp felpattan egy elhaladó gyorsvonatra, és megszökik előlük.

Kíváncsi vagy, ki az a gonosz, aki már a '40-es években is borsot tört a detektív bőregér orra alá? Nos, ő lenne az:

Forrás: DC Comics

És ha már Pingvin, feltétlenül említsük meg, hogy a mai napon elrajtolt a Max streamingfelületén a Pingvin-sorozat is, amelynek fókuszában hogy, hogy nem pont Batman ősi riválisa áll. 

Borítókép forrása: DC Comics

Kövess Minket!



Gamer szótár