Nyugalom, nincs elfelejtve a Star Wars Knights of the Old Republic Remake

Nyugalom, nincs elfelejtve a Star Wars Knights of the Old Republic Remake

Remek hírek jöttek a KOTOR remake-en dolgozó Saber Interactive-tól.

2021 óta nem láthattunk semmit a hányatatott sorsú Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-ből. A BioWare 2003-as játékának felújításába még az Embracer Group szárnyai alatt kezdett bele az Aspyr, akiknek a borzalmas Battlefront Classic Collectiont is köszönhetjük. Ám mivel nem haladtak látszólag sehová, ezt a munkát végül átadták a Warhammer 40,000: Space Marine 2-t fejlesztő Saber Interactive csapatának – ők aztán tavasszal elváltak az Embracertől.

Ilyen hírek hallatán nem csoda, hogy mindenki kétkedik a remake elkészültében. Lassan már azt is nehéz követni, hogy ki kivel van, hát még elhinni, hogy a játék tényleg készül. Pár havonta mindig téma lesz, hogy azért hallgatnak a fejlesztők a KOTOR remake-ről, mert biztosan abbahagyták, elkaszálták titokban. Azonban eddig mindig előállt a Saber Interactive, hogy biztosítsa a rajongókat, hogy erről bizony szó sincs. A 13 stúdióval rendelkező cég sok vasat tart a tűzbe, többek között ők dolgoznak a Jurassic Park: Survivalön, a John Carpenter's Toxic Commandón, az A Quiet Place: The Road Aheaden, a RoadCrafton és a Tempest Risingon is.

De úgy fest, hogy ezek sem okozhatnak problémát, hogy most már elkészüljön a KOTOR. Ugyanis a Saber Interactive-ban nemrég jelentős részesedést szerzett két cég, az Aleph Capital Partners és a Crestview Partners. Az erről szóló közleményből pedig kiderült, hogy a stúdióknál a Star Wars: Knights of the Old Republic Remake-ről sem feledkeztek meg a fenti címek fejlesztése mellett. A két cég befektetése egyébként segít a Sabernek az Embracer felé fennmaradt tartozását is rendezni, szóval remélhetőleg innenstől már több gond nem lesz. Ki tudja, a törlesztés után talán még egy kis pénz is marad, hogy olajozottan menjen minden.

Borítókép: Saber Interactive

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár