Ennél menőbb és veszélyesebb szimulátort még tuti nem láttál

Ennél menőbb és veszélyesebb szimulátort még tuti nem láttál

A legtöbb szimulátoros valószínűleg nem erre gondol, amikor azt mondja, hogy itt az ideje az új cuccokat elvinni egy körre.

Mi kell egy jó szimulátoros felszereléshez? Nyilván jó alap, ha van egy számítógéped vagy konzolod, anélkül elég nehéz belevágni. Ezután valószínűleg a kormányokra érdemes ránézni, és ha már találtál magadnak egy megfelelőt, akkor jöhetnek az ahhoz szánt gyári kiegészítők is. Később pedig esetleg fontolóra veheted az extra monitorokat, egy jó ülést és így tovább, ha már nagyon komolyan gondolod ezt a hobbit.

Amire viszont a legtöbben nem szoktak gondolni a minél nagyobb élethűség üldözése közben, hogy mi lenne, ha kerekeket szerelnének a simracing setupjukra. Mondjuk ennek az értelmét nem lesz nehéz cáfolni, hála egy tajvani youtubernek, aki nem csak gondolt erre a furcsa ötletre, meg is valósította azt. Ráadásul amikor a megépítését követően elégedetten azt mondhatta, hogy itt az ideje elvinni egy körre a szimulátort, nem viccelt. Ugyanis a youtuber rögtön egy driftelős játékkal tesztelte az ötletét:

Valószínűleg mondanunk sem kell, hogy ez az elsőre baromi menő megoldás nem éppen egy életbiztosítás. Éppen ezért senkinek sem javasolnánk, hogy otthon hasonlót építsen magának. Ugyanis ez a youtuber hiába egy vérbeli profi a megvalósítás terén, hiába van a bizarr ötleteihez alkalmas tere, azért túl sok biztonságot nem sugárzott a videó alatt, ahogyan jobbra-balra repkedett az ülésben. Igazából ennél már csak az lenne rosszabb, ha az édesanyja kedvenc szőnyegét próbálta volna szétdriftelni, mert akkor már nem csak a számítógépétől, még a nyújtófától is retteghetne élete végéig.

Korábban egyébként ugyanez a youtuber állt elő az üdítőágyús tank szimulátorral is, ami ékes bizonyítéka annak, hogy tényleg ért a dolgához, miközben szórakoztatni próbál. Bár ha igazán jó szolgálatot szeretett volna tenni akár magának, akár a nézőinek, akkor legalább egy biztonsági övet szerelhetett volna még a driftelő szimulátorára, mert egyes pillanatokban szabályosan félelmetes azt nézni, ami a testével történik.

Borítókép: Codemasters

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár