A Pingvin sikere miatt új spinoff szériával bővülhet Reeves Batman-univerzuma

A Pingvin sikere miatt új spinoff szériával bővülhet Reeves Batman-univerzuma

Tovább bővül a Matt Reeves által elképzelt világ, és úgy tűnik nem csak egy filmnek örülhetünk a jövőben.

Elmosta a víz Gothamet, de Batman ismét helytállt, Matt Reeves rendezése pedig olyan jól sikerült, hogy itt nem ér véget a történet. Sőt, a The Batman II előtt még a The Penguin (A pingvin) spin-off sorozatot is megkaptuk, melyben az alvilág élére pályázik a Colin Farrell által alakított gonosztevő, és ennek a sztoriját követhetjük figyelemmel. Úgy tűnik a rendező nem éri be ennyivel, mert a napokban megosztotta azt is, mire számíthatunk majd a jövőben Batmannel kapcsolatban.

Eredetileg három The Batman-spinoff is fejlesztés alatt állt: A Pingvin, egy cím nélküli Gotham City Police Department és egy cím nélküli Arkham Asylum sorozat. Elsőként a GCPD-szériát húzták ki, de egyes részeit átdolgozták és bekerült A Pingvinbe. Korábban a DC Studios társ-vezérigazgatója, James Gunn pedig azt is elárulta, hogy az Arkham-spinoff már nem a Batman, hanem a DC-univerzum részének tekinthető, ezért ezt is módosítani kell. Mostanra viszont ezt is elvetették, miközben Joe Otterson, a sorozat potenciális showrunnere X-en megerősítette a sorozat sorsát.

Reeves közben már arról számolt be A Pingvint népszerűsítő sajtókörútján, hogy az eredeti Arkham koncepciója már egy teljesen új projektnek tekinthető.

„Amiről [most] beszélünk, azok a dolgok továbbfejlesztett változatai. Nem arról van szó, hogy az egyszerűen nem működött. Úgy volt, hogy ezt tovább kell fejlesztenünk. Nem úgy írnám le, hogy valami nem működött, inkább úgy, hogy módosítani kellett az útját a célba érés miatt.”

Erre pedig egyre nagyobb az esély, mivel A Pingvint imádják a kritikusok és a nézők is. A sorozat a Rotten Tomatoes oldalán jelenleg 94 százalékon áll (89%-ot kapott a felhasználóktól), ami kiváló minősítés, hisz még a Robert Pattinson nevével fémjelzett filmet is lepipálja. A nyolc epizódra tervezett széria egy héttel a The Batman eseményei után veszi fel a fonalat, középpontjába pedig a Colin Farrell által megformált Oz Cobbját teszi. Egyetlen célja van csupán, megpróbálja átvenni az irányítást Gotham alvilága felett. Emellett ez a projekt hidat képez majd a két nagyvászonra szánt Batman film között is. A Warner Bros. és a DC Studios 2026 októberére tűzte ki a The Batman Part II premierjét. Ez viszont valószínűleg nem az egyetlen új alkotása a megújuló Batman-univerzumnak.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár