Új Resident Evil film készül, de már előre félünk a forgalmazótól

Új Resident Evil film készül, de már előre félünk a forgalmazótól

Nem hagyják pihenni a franchise-t, de egyelőre csak a rendezővel folynak a tárgyalások az új filmet illetően. Azonban nem ez a legnagyobb probléma vele.

A Sony Pictures igyekszik egy kicsit felpörgetni az eseményeket még így 2024 év végére is. Nem elég, hogy most látott napvilágot a God of War: Ragnarök – amelyet csúnyán lepontoztak egy-két bosszantó hiba miatt a Steamen – PC-re, de már a Venom 3, és a Kraven, a vadász is úton van a mozikba – pedig nem egy sikertörténet a forgalmazó eddigi filmes repertoárja az olyan buktákkal, mint a Venom 2, a Morbius, és a Madame Web.

A hírek szerint mindenesetre egy másik új projekt mögé is beálltak. Nem másról van szó, mint egy, a Screen Gems égisze alatt formálódó Resident Evil filmről. A Capcom népszerű franchise-ja alapján készült legutóbbi alkotás gyatrára sikeredett, nem sok köszönet volt A kaptár: Raccoon City visszavárban (Resident Evil: Welcome to Raccoon City), de a 2022-es sorozat is oltári nagyot bukott.

A Jeff Sneider új jelentése szerint viszont Zach Cregger (Barbarian) már tárgyalóasztalhoz ült a Sonyval egy Resident Evil-film rendezésével kapcsolatban, miután otthagyta a Clue élőszereplős adaptációját. Nemrég Daniel Richtman bennfentes is frissítette Patreonját, és azt állította, hogy a Screen Gems (a Sony Pictures leányvállalata, és amely már több Resident Evil-filmet is legyártott) egy új Resident Evil-filmnek vág neki a közeljövőben. Az egyelőre nem derült ki, hogy egy rebootról vagy a Raccoon City visszavár folytatásáról van-e szó. Eközben Milla Jovovich – a korábbi Resident Evil pentalógia főszereplője Alice-ként – a Netflix rebootja ellenére is hajlandó lenne visszatérni a sorozathoz.

„Úgy értem, soha nem mondom, hogy soha. A Resident Evil mindig is csodálatos része volt az életemnek. Imádom Alice-t és imádom a franchise-t... és imádom a Netflixet! Szóval, nem úgy tűnik, mintha lenne hátránya.”

A megjegyzései tükrözik a karakter és a franchise iránti szeretetét - ami arra utal, hogy nyitott lenne a visszatérésre, ha alkalom adódik rá.

Cregger a 2022-es Barbár című horrorfilmmel debütált játékfilmes rendezőként, amely a kritikusok és a közönség elismerését is kivívta. Következő projektjének, a Weaponsnak (Fegyverek) a főszereplői között találjuk Josh Brolint és Julia Garnert is, és miután a forgatásokat már letudták, jelenleg már az utómunkálatoknál járnak. Ha pedig sikerül tartani a menetrendet, akkor 2026. január 16-án mozikba is küldheti a Warner Bros. Pictures.

Ezeket olvastad már?

A Resident Evil-franchise – jelenleg hat fő filmet tartalmaz – eddig a nagyvásznon együttesen több, mint 1,2 milliárd dolláros bevételt hoztak, miközben az alapjául szolgáló videojáték-sorozatból már 135 milliónál is több példányt értékesítettek, így nem csoda, ha ismét el akarnak belőle készíteni egy élőszereplős változatot.

Kövess Minket!



Gamer szótár