Később kapjuk meg a Resident Evil 9-et egy nem várt fordulat miatt

Később kapjuk meg a Resident Evil 9-et egy nem várt fordulat miatt

A Resident Evil franchise kapcsán lassan már talán a fejlesztőcsapat sem tudja, hogy mi az igaz.

A franchise kilencedik felvonását még nem is mutatták be, de már egy ideje rengeteg pletyka kering a 2021-es Resident Evil Village folytatásáról. A sorozat egyik legismertebb kiszivárogtatója azonban rossz hírekkel szolgált, ugyanis elmondása szerint a projektet elhalasztották.

Ezeket olvastad már?

A Dusk Golem néven ismert bennfentes felhasználó arról szerzett tudomást, hogy a Resident Evil 9-et eltolták egészen 2025 végére/2026 elejére. Ezzel a megjelenésig még jóval több mint egy év van hátra, így nem valószínű, hogy a közeljövőben sokat fogunk hallani róla, ha ez tényleg így van. Sőt, állítása szerint a játék nagyszabású bemutatója idén nyáron meg sem történik, ezért úgy tűnik az első trailerekre, valamint a játékmenetet tartalmazó videókra is csak 2025-ben számíthatunk.

Ez összhangban van Dusk Golem korábbi, még áprilisban közzétett bejegyzésével, amelyben már beszámolt róla, hogy a Capcom végül úgy döntött elcsúsztatja a Resident Evil 9 premierjét, belsős problémákra hivatkozva. Pedig elvileg már jóval 2025 év vége előtt napvilágot láthatott volna a folytatás, és az első kedvcsinálókat még ebben az esztendőben közzétették volna.

Nem csak ez az egyetlen hír a franchise háza tájáról. Korábban olyan pletykák is felröppentek, miszerint már dolgoznak a legelső epizód felújításán és az ötödik felvonás remake verzióját is hegesztik, de most úgy tűnik ezeknek sem volt sok valóságalapja. A tisztázást követően elvileg kiderült, hogy a Resident Evil 1 remake jelenleg nincs fejlesztés alatt, és az 5 esetében is egyelőre jegelik a projektet. Mindezek mellett viszont a Resident Evil 0 és a Code Veronica felújítása zöld utat kapott, tehát legközelebb alighanem ezeket a játékokat kapjuk majd meg.

Persze azt se felejtsük el, hogy a Capcom csak tavaly dobta piacra a Resident Evil 4 remake-et, így logikus, hogy a sorozat következő részével kapcsolatban még nem tudunk részleteket. Jelenleg tehát nem marad más hátra, mint várni, hogy többet is eláruljanak a Resident Evil 9-ről. Addig is legalább agyalhatunk azon, hogy milyen lenne ismét Leon Kennedy bőrébe bújni egy nyílt világú zombis történet során.

Kövess Minket!



Gamer szótár