Kiszivárgott, hogy mi pénzt kér a Sony a 30. évfordulós PlayStationökért

Kiszivárgott, hogy mi pénzt kér a Sony a 30. évfordulós PlayStationökért

Meglepően barátságosak a 30. évfordulós PlayStation ereklyék állítólagos árai, talán túlzottan is.

Napokon belül kiderülhet, hogy mennyibe kerül majd Magyarországon a Sony szeptemberben bemutatott generációközi konzolfrissítése, a PlayStation 5 Pro. De nem ez az egyetlen ár, amire a japán cég konzoljai után sóvárgók várnak most, hiszen rögtön a PS5 Pro után leleplezték a PlayStation 30. évfordulójának ünneplésére szolgáló különleges kiadásokat is. Mindenki attól félt, hogy ezek a PS1 színekben pompázó konzolok, kontrollerek és egyéb kiegészítők méreg drágák lesznek, pont úgy, mint a PS5 Pro is az alapgéphez képest. Most azonban jó hírekkel szolgálhatunk, hála a mindig megbízható billbil-kunnak.

A szivárogtató dealabsen megjelent riportja alapján a PS5 Slim (digitális kiadás) és a DualSense kontroller különleges kiadása sem lesz sokkal drágább, mint a mezei változatai. Persze ehhez érdemes hozzátenni, hogy az ilyen információkat mindig egy csipet sóval illik fogyasztani, akármennyire megbízható általában az, aki tálalja őket.

A 30. évfordulós PlayStation ereklyék állítólagos árai:

  • PS5 Slim (digitális kiadás) konzolos bundle – $499.99 USD / €519.99 / £449.99
  • DualSense 30. évfordulós limitált kiadású vezetéknélküli kontroller – $79.99 USD / €79.99 / £69.99)

Sajnos billbil-kun a PS5 Pro és a PlayStation Portal új kiadásainak árát nem tudta megszerezni. Ennek ellenére nagyjából be lehet lőni, hogy mire kell számítani az előbbi terén, hiszen a legújabb konzol 30. évfordulós változata nem csak a gépet, hanem egy ahhoz illő kontrollert és tokot, töltőállomást, talpat és Disc Drive borítót (a Blu-Ray meghajtót nem) tartalmazza majd. Vagyis annyi biztos az igen meredek európai ár alapján, hogy ezer euróba legalább fájni fog ez a pakk, hiszen ezek a PS1 dizájn nélkül sem olcsóbbak így együtt. Azért reménykedünk benne, hogy a Sony ezzel sem esik túlzásokba majd.

Borítókép: Sony Interactive Entertainment

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár