Kapaszkodj meg, de a Rocksteady egy új Batman-játékon dolgozhat

Kapaszkodj meg, de a Rocksteady egy új Batman-játékon dolgozhat

A hét legjobb híre már így hétfőn!

Bizony látott már szebb napokat is a Rocksteady. Néhány éve az Arkham-széria játékaival a csúcsok csúcsán járt a csapat, hogy aztán kiadójuk a Warner megrángassa őket, adjon nekik egy-két pofont és egy olyan játék elkészítésére kényszerítse őket, amit nem is igazán akartak. Ez lett a Suice Squad: Kill the Justice League, az idei év egyik csúfos bukása, amit nem tett zsebre sem a szakma, sem a játékosok. Az óriási öngólnak aztán meg is lett a böjtje, persze nem a Warnernél, hanem a Rocksteadynél.

A gondok ellenére sem tűnt még el a süllyesztőben a csapat, legnagyobb szerencsénkre. Sőt! Nick Baker, az Xbox Era egyik alapítója és munkatársa szerint a Rocksteady már dolgozik egy új Batman játékon. Hoppá! Hát ez király, nem? Alapvetően igen, hiszen a csapat minden idők legjobb Batman játékait hozta már össze így is, a kérdés csak az, hogy az újjal mik a tervek? A Warner nyíltan a liveservices játékok felé mozdulna, de a Suicide Squad jól példázza, hogy a DC-világgal és egy olyan tehetséges csapattal, mint a Rocksteady, ez nem biztos, hogy működik és koránt sem biztos, hogy megéri. Egyelőre csupán bízni tudunk abban, hogy amennyiben tényleg készül egy új Batman játék, az inkább az Arkham-széria vonalát követi majd, semmint a Suicide Squadét.

A szivárgás másik problémás pontja, hogy Nick szerint a Sony máris valamilyen exkluzivitás mögé bújtatná a játékot. Nem valószínű, hogy örökérvényű PS-exkluzív program lenne a játékból, de ha csak arról beszélünk, hogy fél vagy 1 évig kell majd várni a PC-s portra, miközben esetleg az Xboxos tábor teljesen kimaradna a mókából... máris összerándul a gyomrunk.

Kövess Minket!



Gamer szótár