Majdnem annyiba kerül Mark Zuckerberg karórája, mint egy Tesla Cybertruck

Majdnem annyiba kerül Mark Zuckerberg karórája, mint egy Tesla Cybertruck

Mark Zuckerberg karórája nem okos, viszont szép és cserébe irgalmatlan drága is.

A Meta nagyfőnökét a közelmúltban egy meglehetősen drága karórával szúrták ki: a De Bethune DB 25 Starry Varius névre hallgató kis csoda a Business Insider jelentése szerint 90 000 és 95 700 dollár között vásárolható meg (forintba ászámítva nagyjából 32 millió és 34 millió közötti összegbe kerül), vagyis majdnem annyit kérnek érte, mint Elon Musk futurisztikus csodajárgányáért, a Cybertruckért, ami jelenleg 99 990 dollárt kóstál.

A svájci óragyártó hivatalos leírása szerint a számlapon a fehér és a mélykék színek dominálnak, az óra fehérarany mutatói pedig a csillagokat szimbolizálják, amelyeket kis Tejút mintázatok kötnek össze, mindezt 24 karátos arannyal bevonva. A szóban forgó órából évente mindössze 20 darab készül, de az árát elnézve sokkal többre valószínűleg nem is lenne igény.

Nem ez persze az első alkalom, hogy Mark Zuckerberg drága órával a kezén villog. A techguru az Instagramon osztott meg egy fotót nemrégiben, ahol a feleségével látható, valamint egy Patek Philippe karórával, ami még többet kóstál, mint a fentebb említett De Bethune óra: kapaszkodjatok meg, a szóban forgó szerkezet ugyanis 141 400 dollárért (nagyjából 50 millió forint) vihető haza.

"Úgy érzem, hogy nem jól végezném a munkámat, ha az energiámat olyan dolgokra fecsérelném, amelyek nem fontosak az életben, ezért inkább minden energiámat a legjobb termékek és szolgáltatások létrehozására fordíthatom, hogy elérhessük a célunkat és a küldetésünket” – nyilatkozta még 2014-ben Zuckerberg.

És valóban, a Facebook-vezér hosszú éveken keresztül szinte csak farmerben és szürke pólóban mutatkozott, és nagy ritkán bújt csak drága öltönyökbe, úgy tűnik viszont, hogy a méregdrága órák láttán nem támad űntudata, hogy felesges dolgokra fecsérli az idejét. 

Borítókép forrása: EPA 

Kövess Minket!



Gamer szótár