Nem mindenki szerint jó ötlet a Harry Potter-sorozat

Nem mindenki szerint jó ötlet a Harry Potter-sorozat

Készül a Harry Potter-sorozat, de minek – tette fel a kérdést az első két filmben Dumbledore-t alakító színész fia. 

A Warner Bros. még 2023 áprilisában jelentette be, hogy előkészületben van a Harry Potter-sorozat, amelynek minden évada egy-egy regényt adaptál – vagyis valószínűleg hét évadot kapunk majd. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik lesznek a széria főszereplői, de ahogy arról egy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk, már keresik a széria főszereplőit, azaz az új Harryt, Ront és Hermionét.

Bár a készülő sorozat hírét egyesek kitörő örömmel fogadták, sok rajongóban megfogalmazódott a gondolat, hogy van-e értelme újra elővenni azt a történetet, amit egyszer már láttunk úgy, hogy a nyolcrészes mozifilm-szériának kifejezetten jól sikerült mozgóképre álmodnia J. K. Rowling varázslóvilágát. Tegyük hozzá azt is, hogy a Harry Potter-regények telis-tele vannak olyan szereplőkkel és kevésbé kibontott háttértörténetekkel, amelyek csak arra várnak, hogy valaki meglássa bennük a potenciált: ott van például a Tekergők sztorija, Voldemort előtörténete, de a Roxfort alapítói, Griffendél Godrik, Hugrabug Helga, Hollóháti Hedvig és Mardekár Malazár sztorijából is remek sorozatot lehetne kreálni – egyesek szerint pedig egy animációs Harry Potter széria gondolata sem lenne ördögtől való. Valamelyest tehát érthető, hogy nem mindenki repes a Harry Potter-sorozat gondolatától, többek közt Jared Harris, az első két filmben Albus Dumbldeore-t alakító Richard Harris fia sem.

A The Independent megkérdezte Harrist, hogy szeretné-e eljátszani 2002-ben elhunyt édesapja karakterét a közelgő Harry Potter-sorozatban, amire ez a válasz érkezett: 

Köszönöm, nem. Mármint úgy értem, miért kell ez? Nem értem. A filmek fantasztikusak voltak – hagyjuk őket békén” – mondta Jared Harris, aki szintén színészként keresi a szerepét. Bár Harris meglehetősen egyértelműen fogalmazott, annyit azért hozzátett, hogy a filmek értelemszerűen nem tudtak mindent megmutatni a könyvekből. 

Nem „Dumbledore fia” ugyanakkor az egyetlen, aki hasonlóan vélekedik a témáról. Korábban a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe is egyértelművé tette, hogy nem tér vissza a folytatásban (igazi, ő rosszat sem mondott rá), de Joseph Fiennes, a Voldemortot alakító Ralph Fiennes öccse is azt nyilatkozta, hogy nem érti, miért kell mindent újra megcsinálni.

Borítókép forrása: Warner 

Kövess Minket!



Gamer szótár