Valódi színésznőről mintázták a Ghost of Yotei főszereplőjét

Valódi színésznőről mintázták a Ghost of Yotei főszereplőjét

Az új főszereplő mellett az is kiderült melyik korszakban játszódik a következő felvonás.

Tettem egy próbát a szeptemberi State of Play bemutatóval, de egészen a végéig kellett várni az első nagy durranásra. Mielőtt ugyanis lezárult volna az adás, ledobták az atomot, egy előzetessel mutatták be ugyanis a Ghost of Tsushima folytatását, amely nem egy második rész lesz igazából, hanem egy új történet, új főhőssel. A Ghost of Yōtei 2025-ben napvilágot lát, de nem ez az egyetlen érdekesség az új felvonással kapcsolatban.

Már az első kedvcsináló is nagyon festőien néz ki, és elődjéhez hasonlóan a régi Kurosawa-showdownok ihlették. Erről a Sony marketingbemutatójának fináléjaként szolgáló trailerben ti is meggyőződhettek.

Új főszereplőt is kapunk, aki az Atsu névre hallgat. Egy látszólag bosszúra szomjazó, vándorló harcos bőrébe bújhatunk majd. A játék helyszíne ezúttal a japán Hokkaidón lesz, mint megtudtuk, a sziget délnyugati részén található hófödte Yōtei hegyet körülvevő vidéken barangolhatunk majd belátásunk szerint. 1603-at írunk, ami Japán Edo-korszakának felel meg, és gyakorlatilag 300 esztendővel a Ghost of Tsushima eseményei után járunk – így tehát Jin Sakainak már csak a szelleme él. A főszereplőt egyébként egy valódi színésznőről mintázták. A mocap forgatások során Erika Ishii játszhatta el a második játék főszereplőjét, de emellett a hangját is kölcsönözte a karakternek. Az Apex Legendsben ő keltette életre korábban a hanjgával Valkyrie-t, és a Deathloopban is feltűnt, mint Dr. Wenjie, valamint a hamarosan debütáló Dragon Age: The Veilguardból sem hiányozhat – Rook hangját adja majd. Legutóbb a Dimension 20 és a Critical Role Abridged című sorozatokban tűnt fel, szóval úgy tűnik videójátékok terén aktívabb, de a hagyományos színészkedés sem áll távol tőle.

A korszakról pedig az alábbiakat tudtuk meg:

„1603-ban ezt a területet nem Japán uralta, és tele volt burjánzó füves területekkel, havas tundrákkal és váratlan veszélyekkel. Messze állt a szervezett szamurájklánoktól, akik Tsushimában éltek...” – mondták a fejlesztők.

PC-s megerősítést nem kaptunk egyelőre, de tekintve, hogy az előző játék végül a szikár Director's Cut kiadás formájában került Steamre, úgy véljük, ez is utat talál majd erre a platformra is, csak idő kérdése.

Kövess Minket!



Gamer szótár