Békává lehet változtatni a csalókat a Valve új játékában, a Deadlockban

Békává lehet változtatni a csalókat a Valve új játékában, a Deadlockban

Zseniális megoldással szeretnék megbüntetni a jövőben a csaláshoz folyamodó játékosokat.

Ha a Valve kiad egy lövöldözős játékot, akkor a csalók már dörzsölik a tenyerüket, hiszen általában a cég fittyet hány az anti-cheat fejlesztésére. A Counter-Strike 2 esetében legalábbis sajnos ez a helyzet, egy jó ideje már az a hír járja, hogy nem érdemes nekivágni a premier matchmakingnek, mert csak bosszúságot okoz a sok csaló. Gabenék új koncepciója, egy hero shooter, amely szintén nagy népszerűségnek örvend szintén erre a sorsra juthat, pedig még csak az alfatesztnél járnak, de a meghívásos alapon működő rendszernek köszönhetően már rengeteg játékosa van az új címnek. Éppen ezért sok olyan egyén is kapott hozzáférést, aki nem biztos, hogy tisztességes módon szeret játszani.

A Deadlock fejlesztői azonban most előálltak egy frappáns megoldással, ugyanis a legújabb anti-cheat a nemkívánatos személyek karaktereit egyszerűen egy békává változtatja, így egyáltalán nem tudják kihasználni a karakterükben rejlő erőt.

A Deadlocknak a bemutatása óta sajnos nem volt megfelelő csalás elleni védelme a programnak, annak ellenére, hogy a VAC-ot széles körben használja a Valve. Ez azt eredményezte, hogy a csalók elárasztották az új hero shooter MOBA-t, és bár jelenteni lehetett őket, de az körülbelül annyit ért, mint halottnak a csók.

Mindenesetre a szeptember 26-án élesített patch megjegyzéseiből kiderül, ha egy csapat hackert észlel egy meccsben, két választási lehetőségük van: azonnal kitilthatják a csalót, ami véget vet a játéknak, vagy ha szeretnék, hogy szenvedjenek, békává lehet őket változtatni a meccs hátralévő részében. Ez tényleg nem vicc, szó szerint egy békává változik annak a karaktere, akit megszavaznak a játékosok. Mozogni, pontosabban ugrálni továbbra is tud, de sem a képességeit nem tudja használni, sem sebezni nem képes a többieket – mint mikor Ginyu kapitány egy békával cserél testet a Dragon Ball Z-ben.

Azért sem kell aggódni, hogyha az egyik csapat megfogyatkozik, jobban mondva egy békával bővül, mert a fejlesztők biztosítottak mindenkit, hogy ez egyáltalán nem fog számítani, és nem kerül be senkinek vereségként a statisztikái közé.

Borítókép forrása: Steam

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár