Ha kiégtél az FC 25-ből, íme 3 alternatíva a focis játékok szerelmeseinek

Ha kiégtél az FC 25-ből, íme 3 alternatíva a focis játékok szerelmeseinek

Ha esetleg másra vágynál, mint eddig, akkor érdemes szétnézni a piacon, mert lehet találni érdekességeket, nem úgy, mint az elmúlt években.

Az FC 25 immár a második iterációja a FIFA-sorozat utódjának, és ezen már nincs mit meglepődni, hiszen az EA és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végül nem jutott dűlőre a FIFA névhasználati jogot illetően – éppen ezért döntötte el a FIFA elnöke, Gianni Infantino, hogy saját játékot adnak majd ki. A FIFA-licenc elvesztését követően még mindig egyeduralkodónak mondhatja magát az EA, ennek ellenére jó néhány rivális felbukkant a horizonton. Idén három másik alkotás is elérhetővé válik a népszerű széria alternatívájaként.

Az EA Sports FC 25-öt is egyébként egyetlen dolog élteti igazán, az pedig az Ultimate Team. Elképesztő összeget jelent a kiadónak ez a játékmód minden évben, és talán nem véletlen, hogy egyesek már erre is szemet vetettek, és gyakorlatilag ezt a formulát szeretnék lemásolni.

De vajon felvehetik a versenyt az EA-vel?

Ultimate Football League (UFL)

Az EA Sportsnak hosszú éveken át kizárólag a Pro Evolution Soccerrel kellett versenyeznie. Most azonban az Ultimate Football League lehet az EA elsőszámú vetélytársa. Az UFL-t a Strikerz Inc. fejleszti. A játék ingyenesen játszható lesz, és már tartottak is belőle néhány próbakört, amire egész sokan kíváncsiak voltak. Még Cristiano Ronaldóval is sikerült partneri szerződést kötni – a szupersztár lesz az új játék arca.

A játék elsősorban az online közegre összpontosít, és éppen ezért igyekeztek lemásolni a FUT-ot hozzá. A legfontosabb különbség azonban az lesz, hogy nem kell minden évben elölről kezdeni a csapatépítést, ami hatalmas fölényt jelenthet az EA FC-vel szemben.

Ami az offline játékot illeti, egy tipikus kick-off módot azért beleraknak, de a Karrier-stílusú játékmódról egyelőre nem érdemes álmodni. Ami a licencet illeti, a játéknak körülbelül 5000 játékos szerepeltetésére van joga, ez azonban nem olyan sok, hiszen az EA-nek több, mint 20 ezer labdarúgóhoz van szerződése. Klubok terén is foghíjas a felhozatal, hiszen egyelőre csak olyan együttesek láthatunk majd a játékban, mint a West Ham United és a Sporting Club. December 5-én mindenki belekóstolhat majd:

eFootball

Az eFootball a Konami PES sorozatának utódja. A játékot évek óta háttérbe szorította a FIFA, bár a fejlesztőcsapat az eFootball sorozattal egy erős szemléletváltást szeretett volna. Ez a játék is ingyenesen játszhatóvá vált, de ez eddig nem változtatott a FIFA dominanciáján. Ami a játékmódokat illeti, az eFootball-ban is van egy FUT-hoz hasonló lehetőség, csak ebben az esetben myClub néven fut. Ez egy szórakoztató koncepciót kínál, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy egyéni csapatot építsenek, tele kedvenc sztárjaikkal. Sajnos erősen hiányos az Ultimate Teamhez képest, mivel nincs például a FUT Champions-höz hasonló kihívást jelentő opció sem. Az eFootball grafikája látványos, de a játékosok mozgását és animációit tekintve egyesek szerint a játékmenet közel sem olyan hiteles, mint az EA Sports alkotása esetében, mások meg pont arról számolnak be, hogy sokkal inkább hasonlít a valóságra itt egy meccs, mint az EA FC-ben. A Konami már hosszú évek óta küzd, hogy felvegye a versenyt az EA futballjátékával, de nem valószínű, hogy ez hamarosan megváltozik, ámbár egy próbát mindenképp érdemes vele tenni, ha már elege van valakinek az EA FC-ből.

Goals

Az UFL-hez hasonló célokkal indult el ez a projekt. Mondanunk sem kell, hogy ez a cím is ingyenes lesz, ha egyszer megjelenik. Alapból tartalmazza majd az Xbox és Playstation konzolok, valamint PC-sek közötti crossplay funckiót. A Goals olyan játékot ígér, amely alkalmas az alkalmi és versenyszerű játékosok számára egyaránt, ennek ellenére más stílust kínál, mint a többi versenyző, igaz, még nem nagyon láttunk belőle valódi gameplayt. Azt viszont már most tudni lehet, hogy nem lesznek benne valódi futballisták, helyette saját játékosainkat készíthetjük, amelyek teljesen egyediek lesznek.

Ez a játék ideális lehet azoknak, akik szeretnének teljesen elmenekülni a valóságától. Gyakorlatilag egy fantáziavilágban játszódó futballjátékot kapunk, amely viszont nem nélkülözi majd a sport legfontosabb elemeit, és igyekszik a lehető legszórakoztatóbb formában tálalni azt.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár