A világ első dokumentum-videójátékává változik a Six Days in Fallujah

A világ első dokumentum-videójátékává változik a Six Days in Fallujah

Új műfajt teremt a játék?

Napokig lehetne vitatkozni, hogy melyik FPS a legélethűbb katonai szimulátor. Ha nem is több tucat, de számos játék szállhatna versenybe ezért a címért és az tuti, hogy köztük lenne a Six Days in Fallujah. A 2023 nyarán megjelent, és azóta is Early Accessben lévő játék 18 évig készült és valós 2004-es eseményeket mutat be, a lehető legélethűbb módon, ráadásul a játék a Fallujahban töltött napok túlélőinek hathatós közreműködésével készült, hogy a játék tényleg úgy mutassa be a harcokat, ahogy azt a valós katonák megélték anno.

Bár a játék elképesztően izgalmas, sajnos nem kapott túl nagy figyelmet sem a játékosoktól, sem a szakmától, pedig igazán megérdemelné. Majd talán most, hiszen a fejlesztők óriási frissítéssel készülnek, ami gyakorlatilag egy teljesen új szintre emeli a játékot, sőt, egy új műfajt is teremthet.

A november 7-én érkező Command and Control frissítés nem csak 300 hibajavítást és kényelmi frissítést tartalmaz, de végre a solo játékosoknak is élvezetessé teszi a játékot. A frissítés után már egyedül is nekivághatunk a játéknak, jön ugyanis az első AI squad a játékba, amit játékosként egyetlen gombnyomással irányíthatunk majd. Sőt, két nagy singleplayer küldetés is jön majd a frissítéssel, ami összemossa majd a dokumentumfilm és a videójáték határait, hogy még inkább egy immerzív és a valósághoz a lehető legközelebb álló élményt nyújtson a játékosnak.

A Six Days in Fallujah jelenleg csak Steamen érhető el, Early Accessben, 38,99 eurós árcédulával, de a tervek szerint 2025-ben konzolokra is megjelenhet majd a játék.

Kövess Minket!



Gamer szótár