Ez most komoly? Több mint duplájára drágul a Prime Video előfizetés!

Ez most komoly? Több mint duplájára drágul a Prime Video előfizetés!

Egészen megdöbbentő áremelésről kaptak hírt az Amazon Prime Video előfizetői. 

Ha Prime Video előfizető vagy, és frissítetted mostanság az e-mail fiókodat, akkor most a fejünket tennénk rá, hogy aligha vagy jó kedvedben. Kiderült ugyanis, hogy az Amazon streamingszolgáltatója az eddigi 899 forintos havi előfizetési díjat 1900 forintra emeli, vagyis hamarosan több mint dupláját kell majd kicsengetni a streamingoldal tartalmaiért cserébe. 

Erről egy e-mailben tájékoztatta a cég a nagyérdeműt, amelyből az is kiderült, hogy a meglévő előfizetőknek 2024. október 4-ét követő első előfizetési időszaktól kell majd megfizetniük az új, emelkedett árat. A streamingszolgáltató levelében nagy kegyesen azt is megjegyzi, hogy aki nem ért egyet az áremelkedéssel, az természetesen bármikor lemondhatja az előfizetését. 

És hogy miért volt erre szükség? Nos, az áremelkedést az elmondásuk szerint az indokolta, hogy szeretnének minél több értékes tartalommal előállni. A streamingoldal mentegetőzés képpen még azt is megjegyezte, hogy bővítették az Amazon Original sorozatok számát, és továbbra is több száz filmmel és sorozattal tervezik szélesíteni a könyvtárukat. 

Hogy őszinték legyünk, várható volt, hogy az Amazon is beáll majd a sorba, ekkora áremelkedésre azonban valószínűleg nem sokan számítottak. Tegyük hozzá azt is, hogy az Amazon mellett nemrégiben a Netflix is árat emelt: szeptembertől 3 490 forint helyett 3 990 forintot kell a tartalmaikért havi szinten kifizetni. És ha ez nem volna már önmagában is épp elég, októbertől a YouTube Premium ára is megugrik; az egyéni Prémium csomag 1790 forintról 2 390 forintra drágul, míg a családi csomag 2690 forintról 4790-re emelkedik - erről az alábbi cikkünkben olvashattok kicsit bővebben. 

Kövess Minket!



Gamer szótár