Senkit sem kímél a YouTube, jelentős áremelés jön a legnépszerűbb videós platformon

Senkit sem kímél a YouTube, jelentős áremelés jön a legnépszerűbb videós platformon

A YouTube reggel óta küldi ki az emaileket, miszerint a reklámmentességet ígérő előfizetéses szolgáltatásainak ára akár közel duplájára is nőhet ősztől.

A Google kész hadjáratot folytat az utóbbi hónapokban a reklámblokkolókkal szemben. A tavaly belengetett kampány kezdete óta a keresőóriás mindent bevetett már a YouTube-on: idén tavasszal tesztelni kezdett egy olyan megoldást, amivel a külsős alkalmazások esetében képes blokkolni a videókhoz történő hozzáférést, a nyáron pedig a videófolyamba beágyazott, így teljességgel megkerülhetetlen reklámokkal kísérletezett.

Nyilvánvalóan az a cél mindezzel, hogy az előfizetéses YouTube Premium csomagok felé terelje a létezése óta veszteséges platform a felhasználóit. A Premiumnak természetesen megvannak a maga előnyei, mint a háttérben történő lejátszás, a reklámmentesség, a videók letölthetősége vagy a hozzácsapott YouTube Music zene streaming szolgáltatás. Egészen eddig pedig az árak is igen kedvezőek voltak, és így nagyon nehéz volt ellenállni annak, hogy benevezzen valamelyik csomagra az ember. Azonban így még furcsább most az a lépés, hogy amint bevezetett a YouTube néhány új trükköt az ingyenesen fogyasztók felbosszantására, máris árat emel a platform.

Ma reggeltől a YouTube az előfizetőknek olyan emaileket kezdett küldeni Magyarországon, amelyben arról tájékoztat, hogy a csomagjai ősztől jelentősen drágábbak lesznek. Az egy előfizető által használható alap Premium csomag az eddigi 1 790 forintos árról 2 390 forintra emelkedik októbertől, vagyis 600 forinttal lesz drágább havonta. Az önálló YouTube Music díja 1 490-ről 1 990 forint lesz, tehát 500 forinttal nő. Az akár hat tagra is kiterjeszthető családi csomag ára viszont majdnem a duplája lesz a jövőben: 2 690-ről 4 790 forintra emelkedik, ami 2 100 forintos extra kiadást jelent majd minden egyes hónapban az eddigihez képest. Ráadásul ez utóbbi már szeptembertől – kerek egy hónap múlva – életbe lép a szerkesztőségünk Premiumot használó tagjai által fogadott tájékoztató levelek alapján, szóval tessék felkészülni az erről szóló email, és később számla érkezésére.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN