Asztalt és átkot is tört a G2 a koppenhágai BLAST Premier fináléján

Asztalt és átkot is tört a G2 a koppenhágai BLAST Premier fináléján

A NAVI-t irányító Aleksib egy négy éve tartó sorozatot szakított meg a tegnap esti BLAST döntőben.

A Br0vid-járvány nem tartott sokáig Koppenhágában, hiszen az Astralis két meccs után kiesett a BLAST Premier Fall Final versenyéről. A viharosan induló tornán azonban az irányítók egynapos bojkottját követően sem volt okunk unatkozni, a rájátszás pedig egészen parádésan alakult, a végén egy igazán meglepő G2 győzelemmel a NAVI ellen. De ne rohanjunk ennyire előre, mert még van egy asztal, amit szét kell verjünk!

Pontosabban, már nem kell szétverni, hiszen ezt NiKo megtette szombaton helyettünk a Vitality elleni elődöntő során. Az asztalcsapkodás egyidős az esporttal, a szerver másik oldalán játszó apEX szintén nagymestere ennek. De azért olyat még nem láttunk, hogy valaki majdnem lehoz egy lehetetlen clutch kört, majd akkorát üt az asztalába, hogy utána vérző kézzel kénytelen folytatni a mérkőzést:

NiKo elmondása szerint ha nincs ez a pillanat, akkor lehet meg sem nyerik a szériát, ugyanis ekkor ébredt fel igazán. Az elődöntő harmadik pályája végül egy hosszabbítás után, 16:14-nél lett a G2-é. A boszniai sztár pedig tényleg fenomenális volt mindvégig, és a formája még a NAVI elleni finálé első két pályájára is kitartott. Az asztalt pedig látszólag eltette szuvenírnek a meccs után, a közösségi médiában immáron ez a fotó a profilképe:

Forrás: BLAST

Egyébként az első számú carry a döntőben már nem NiKo, hanem az a m0NESY volt, aki kétségkívül a világ legjobbja címért fog versenyezni az év végi HLTV-díjátadón. Nem csak a tegnapi vagy a múlt heti játékával érdemelte ki ezt, hanem az egész éves munkájával – ha ő nincs, ez a G2 sem lenne sehol. Ami a NAVI jelenlegi felállását illeti, flashiék aligha teszik zsebre a tegnap történteket, de talán vigasztalja őket, hogy egy héttel ezelőtt behúzták az ESL Pro League-et és továbbra is a pole pozícióban vannak a Majorhöz közeledve. Viszont némi repedés látszik a pajzson – ami alighanem a fáradtságuknak köszönhető –, hiszen tavaly nyár óta zsinórban 9 alkalommal állta a NAVI a G2 útját, ezzel Aleksib elképesztő rekordja is fennmaradt, miszerint soha sem kap ki egy előző csapatától. Az átok és a sikeres széria azonban tegnap megtört a G2 3-1-es győzelmével. Ez pedig azért lehet különösen fájdalmas, mert mind tudjuk, hogy ez már lényegében egy tetszhalott G2, ugyanis NiKo jövőre a Falconsban folytatja.

Mindenesetre is, most egy hét pihenőre vonulnak a világ legjobbjai, jövő héten pedig Rióban tér vissza a profi Counter-Strike mezőnye, köztük a NAVI, a G2 és természetesen torzsi és a MOUZ. Az IEM Rio 2024-et élőben, magyar nyelven követhetitek az Esport1TV stábjával, semmiképp se hagyjátok ki a Sanghaj Major előtti egyik utolsó nemzetközi tier 1 tornát!

Borítókép: BLAST

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár