Ismét a szaúdi Falcons felé kacsingat NiKo

Ismét a szaúdi Falcons felé kacsingat NiKo

Egyszer már megpróbálta a Falcons elcsaklizni a G2 sztárját, ám most úgy tűnik, hogy NiKo újra fontolóra vette a mezcserét.

Tavaly ősszel az átigazolási szezon legnagyobb sztorija kétségkívül a Falcons összeállítása volt. Rengeteg pletykát hallhattunk erről akkoriban, mindközül a legnagyobb pedig NiKo potenciális leigazolása volt. A G2 hajlandó lett volna tetemes összegért elengedni a rifler kezét, ezért tették ki jks-t is a csapatból ekkoriban, hogy két cserével aggregáltan pótolják minden idők egyik legjobb játékosát a keretben. NiKo azonban az előrehaladott tárgyalások ellenére az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy mégis maradna, ezzel pedig nem kicsit ment félre az akkor éppen Köln és Katowice bajnok berlini szervezet 2024-es tervezete, hát még a szaúdiaké.

NiKo már decemberben megnyílt egy interjúban arról, hogy miért döntött a maradás mellett:

„Július, augusztus óta folytak az egyeztetések, de akkoriban még semmi komoly nem volt. Miután felvették zonicot és Larst a csapatba, valamikor november környékén, ismét megkerestek és ezek már komolyabb tárgyalások voltak. Zonic volt az elsődleges oka annak, hogy miért kezdtem el erősen gondolkodni a lehetőségen. Nagyon tisztelem zonicot és Larst mindazért, amit elértek, ezért is akartam velük dolgozni. Úgy hittem, hogy segíthetnek fejlődni és még jobb játékossá válni. Az ajánlat nyilván nagyszerű volt és alighanem én lennék most a legmagasabb fizetéssel rendelkező játékos, de zonic volt a legnagyobb ok amögött, hogy fontolóra vettem az ajánlatot.

Egyszerűen csak azért döntöttem úgy, hogy a G2-ban maradok, mert ebben a pillanatban úgy látom, hogy mind játékosként, mind személyként többet tudok nyerni velük, sikeresebb lehetek. Nem álltam készen arra, hogy ne játszak a legnagyobb tornákon, hogy kihagyjak egy Katowicét, egy Kölnt és még sok mást. Amikor végiggondoltam, akkor nem álltam készen arra, hogy feladjam mindezt.”

Most azonban úgy fest, hogy NiKo meggondolta magát és mégis szeretne a Falconsban játszani. Ebben pedig nagy szerepe lehet, hogy a játékos által felvázolt probléma 2025-től megszűnik a Valve lépéseinek hála. Először a jelen állás szerint nem mindig megbízható, de a francia mezőnyben sok baráttal rendelkező KRL beszélt arról szombaton, hogy tárgyalnak a felek egy három évre szóló szerződésről. Ma napközben pedig a főleg League of Legends riportjairól ismert Sheep Esports előállt egy részletesebb riporttal erről, amiben nem csak a szerződés hosszát erősítették meg, hanem a kivásárlási árról és az átigazolás dátumáról is írtak.

A lap szerint valahol 1-1,2 millió dollárt utalhat a Falcons NiKo megszerzése érdekében a G2 számlájára. Ehhez azonban először a játékosnak alá kell írnia a szerződését, ami 2025. január 1-től léphet érvénybe és három évre szólna. Azért a jövő év elején és nem azonnal igazolna át NiKo, mert a Perfect World Sanghaj Majorön még a G2-val kellene részt vennie, különben nincs ki a keret háromfős magja, ami a meghívásukhoz szükséges. Valószínűleg ezért is van az, hogy egyelőre még nem írt alá a játékos semmit, csupán mérlegeli az elé tett papírt.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a Falcons jelenlegi keretének mit jelentene NiKo érkezése. De az alapján, hogy mennyire szenvedett ez a szaúdi org és csapata idén, meglepődnénk, ha a boszniai rifler hajlandó lenne a jelenlegi G2-t maga mögött hagyni azért, hogy mondjuk dupreeh helyén játszon és minden más változatlanul maradjon. Szóval a következő hetekben, hónapokban további mozgolódásokra érdemes számítani a Falcons körül, ha másért nem is, mert biztosan sokan állnak sorba, hogy az utóbbi hónapokban ismét reneszánszát élő NiKo oldalán játszanak.

Borítókép: HLTV/brcho

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár